Mancarea de la fast food favorizeaza aparitia astmului la copii

In cazul in care copiii au fost alaptati la san, alimentele de tip fast food anuleaza efectele benefice ale laptelui matern, crescand riscul aparitiei astmului.
Lucrul acesta este concluzia unui studiu efectuat de cercetatorii canadieni si publicat un revista "Clinical and Experimental Allergy". Oamenii de stiinta au analizat obiceiurile alimentare si de viata in cazul a 700 de copii. S-a stabilit ca cei care mananca mai mult de doua ori pe saptamana la fast food sunt mai predispusi sa dezvolte astm.

Totodata s-a evidentiat inca o data rolul protector pe care il are alaptarea la san pentru sistemul respirator, dar oamenii de stiinta atrag atentia asupra faptului ca acesta este redus in mod semnificativ daca alimentatia copiilor este necorespunzatoare.

Pentru prevenirea afectiunilor la nivelul aparatului respitator, specialistii le recomanda parintilor sa aiba grija de alimentatia copiilor si sa-i obisnuiasca sa manance fructe, legume, peste si sa evite pe cat posibil grasimile si sarea in exces.


Sursa: Corriere della sera
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod