Mai bine sex decat mancare in exces



„Obezitatea duce la depresie si depresia la bulimie. Satmarencele afectate compenseaza lipsa de satisfactii materiale si spirituale mancand in exces. In loc sa se faca gurmande, eu le recomand sa faca sex”, spune profesorul.

Jumatate din locuitori sunt grasi

In judetul Satu Mare, peste 50a dintre locuitori sufera de obezitate sau sunt supraponderali, dupa spusele medicului Iosif Szilaghi, seful Sectiei interne a Spitalului Judetean si al Centrului de Diabetologie Satu Mare.

Obezitatea determina scurtarea duratei de viata cu aproximativ 9-10 ani si tinde sa devina o grava maladie de nutritie la copiii si adultii din tara noastra.

Pentru ca odraslele lor sa plesneasca de sanatate, satmarenii tind sa exagereze cu alimentatia copiilor. Centrul de Diabetologie al Spitalului Satu Mare urmareste evolutia starii de sanatate a 12 copii cu varste cuprinse intre 6 si 16 ani, toti obezi.

Cu glicemie mare, la limita declansarii diabetului, copiii sunt nevoiti sa respecte cu strictete acum un regim alimentar care le-a taiat „ratia” de dulciuri sau condimente, cu alte cuvinte, sa manance sanatos.

Nu va indopati seara!

Potrivit declaratiilor acad.

prof. dr. Virgil Enatescu, obezitatea are fie o cauza endocrina, fie genetica. Acesta afirma ca, in ultimele decenii, au aparut numeroase produse de carne tratate cu hormoni de crestere care, consumate cu regularitate, cauzeaza obezitate.

Virgil Enatescu recomanda o alimentatie naturala (nu naturista), lipsita de hormoni si cat de mult efort fizic. Persoanele foarte active, incarcate de responsabilitati, inconjurate de stres, nu aloca suficient timp pentru micul-dejun si pranz, mancand o singura data pe zi, seara.

„O satietate urmata de somn duce la obezitate", sustine Virgil Enatescu.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod