Lixisenatida, eficienta pentru diabetul de tip 2

Facebook Twitter Comenteaza
Lixisenatida, eficienta pentru diabetul de tip 2

Lixisenatida administrata o data pe zi amelioreaza semnificativ controlul glicemic la pacientii diagnosticati cu diabet de tip 2, arata rezultatele primului studiu clinic de faza III.

 

Lixisenatida (AVE0010) este un agonist al receptorilor GLP-1 si reduce semnificativ valorile HbA1c in comparatie cu placebo, un numar mult mai mare de pacienti atingand astfel valorile tinta HbA1c. De asemenea, cercetatorii au remarcat un efect semnificativ asupra glicemiei postprandiale.

Rezultatele complete ale studiului vor fi facute publice intr-o prezentare sustinuta in cadrul celei de-a 46-a editii a Congresului anual al Asociatiei Europene pentru Studiul Diabetului (European Association for the Study of Diabetes - EASD), care va avea loc in luna septembrie a anului 2010, in  Stockholm (Suedia).

„Este imperativ sa dezvoltam noi tratamente impotriva diabetului, asa cum este lixisenatida, pentru a face fata epidemiei de diabet si cresterii sale constante si pentru a-i ajuta pe pacienti sa controleze mai bine aceasta boala.

Suntem foarte multumiti de rezultatele foarte bune ale acestui prim studiu de faza III cu noul agonist GLP-1 administrat o data pe zi si suntem nerabdatori sa le prezentam integral la finele acestui an", a declarat Dr. Marc Cluzel, VicePresedinte Executiv, R&D sanofi-aventis.

 

 


Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod