Laptele te scapă de mirosul neplăcut dat de consumul de usturoi

Facebook Twitter Comenteaza
Laptele te scapă de mirosul neplăcut dat de consumul de usturoi
Usturoiul are numeroase beneficii pentru sănătate, însă are un dezavantaj şi anume mirosul neplăcut al respiraţiei. Laptele consumat dupa ne poate ajuta, susţin specialiştii.

Cercetătorii de la Universitatea de Stat din Ohio au descoperit că  200 ml de lapte consumat poate reduce cu până la 50% substanţele care dau usturoiului mirosul neplăcut, împrospătând respiraţia. Potrivit DailyMail, laptele este chiar mai eficient decât pasta de dinţi când vine vorba de împrospătarea respiraţiei după consumul de usturoi.


Soluţii pentru împrospătarea respiraţiei:
 
  • Curată-ţi limbă şi dinţii prin periaj de cel puţin două ori pe zi. Chiar dacă acest important sfat ne este tuturor cunoscut, mulţi dintre noi îl ignoră. Curăţând limbă după fiecare masă vei reuşi să îndepărtezi bacteriile care provoacă respiraţia mirositoare;
  • Foloseşte ata dentară o data pe zi. Acest obicei ajută la îndepărtarea resturilor alimentare şi a plăcii.
    De asemenea, folosirea atei dentare ajută la prevenirea bolilor gingivale, una dintre cauzele halitozei;
  • Apa de gură antimicrobiana joacă un rol important în păstrarea respiraţiei proaspete;
  • Consuma multă apă pentru a preveni xerostomia şi astfel şi a halitozei;
  • Iaurtul te poate ajuta să ai o respiraţie plăcută. Acest efect este dat de bacteriile active din iaurt;
  • Mesteca gumă cu xylitol cât mai des. Guma creşte producţia salivei care ajută la îndepărtarea bacteriilor;
  • Consumul de mere şi pătrunjel curată şi îndepărtează bacteriile care provoacă halitoză;
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod