Laptele protejeaza impotriva bolii Alzheimer

Doua pahare de lapte consumate zilnic pot avea efect benefic in ceea ce priveste protejarea creierului impotriva Alzheimer, potrivit unui nou studiu.
Cercetatorii de la Oxford University au descoperit ca laptele este cea mai buna sursa de vitamina B12, care protejeaza creierul impotriva afectiunilor neurologice.

Potrivit studiului, publicat in "American Journal of Clinical Nutrition", persoanele in varsta care au deficit de vitamina B12 sunt de doua ori mai expuse sa dezvolte boli ale sistemului nervos fata de persoanele care nu au carente de vitamina B12.

O buna sursa de vitamina B12 este laptele. Consumul a un sfert de litru pe zi de lapte poate creste nivelul de vitamina B12 din organism, protejand creierul de bolile degenerative precum Alzheimer-ul.
Un studiu anterior a demonstrat ca un efect asemanator il poate avea consumul de ciocolata neagra si de vin.

Alzheimer este o afectiune degenerativa, progresiva care implica diferite tipuri de modificari la nivelul creierului, determinand astfel pierderea capacitatilor intelectuale ale individului si a valorii sociale a persoanalitatii sale. Alzheimer este cea mai frecventa forma de dementa: dintre toti pacientii care sufera de aceasta afectiune, 50-60% au dementa de tip Alzheimer.

Sursa: Telegraph.co.uk
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod