Isteria nu inseamna tipete si violenta

Boala provoaca amnezie temporara, lesinuri sau personalitate multipla

Isteria este o boala care apare, de regula, la persoanele tinere. Ea afecteaza in special femeile, dar, in anumite situatii, cum ar fi cele de razboi, ii poate atinge si pe barbati.
Tulburarile de tip isteric sunt cauzate de factori psihotraumatizanti importanti - experienta din timpul unui cutremur, violenta familiala, agresiunea (spre exemplu, violul), decesul unei persoane apropiate sau asistarea la evenimente majore, cum ar fi crima, situatiile de razboi sau detentia.

Istericii se refugiaza in imaginar

Contrar a ceea ce cred foarte multe persoane, nu orice criza de nervi manifestata prin tipete este cauzata de isterie. Persoanele care sufera de aceasta boala, spun specialistii, au dificultati in adaptarea de mediu, sunt foarte usor de influentat si se refugiaza in imaginar. In formele usoare de boala, pacientii se manifesta adesea in public pentru ca au tendinta de a teatraliza: lesina, nu mai pot vorbi si au crize asemanatoare epilepsiei. La unele persoane, isteria are drept urmare aparitia unor probleme precum insatisfactia sexuala.


Isteria, in formele ei complicate, se manifesta prin uitarea brusca a evenimentelor dificile, cu impact emotional asupra persoanei.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod