Intensitatea durerii tine de structura emotionala

In strainatate exista spitale profilate pe tratarea suferintelor fizice

Odurere puternica poate sa slabeasca rezistenta organismului, daca nu este ameliorata sau tratata la timp. Intensitatea durerii depinde de structura emotionala a fiecarei persoane, iar tratamentul se stabileste in functie de felul acesteia - acuta sau cronica.

Durerile cronice pot duce la tulburari de gandire

Pentru durerile acute, cum sunt cele dentare ori de cap, se prescriu medicamente usoare de tipul aspirinei sau algocalminului, in timp ce pentru durerile cronice, precum cele neurologice sau care provin din cancere, se poate apela, sub supravegherea unui medic, la preparate pe baza de opium ori derivati ai acestuia.

In categoria durerilor acute se inscriu si problemele determinate de hipertensiune, meningite, pneumonii, colici, boli infectioase, inflamatorii sau lovituri, iar pe lista celor cronice se afla si durerile provocate de boli precum nevralgiile, artroza, spondiloza, herpesul Zoster. In urma durerilor cronice pot aparea tulburari de gandire, de comportament, depresii, anxietate.
Specialistii in algezilogie (stiinta care se ocupa cu studiul durerii) spun ca suferintele fizice afecteaza, in primul rand, sistemul nervos, deoarece senzatiile neplacute sunt preluate de receptorii situati in principal la nivelul pielii si transmise la nivelul creierului.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod