O viata de care sa te bucuri din plin

Modul cel mai simplu in definirea unei vieti de succes se rezuma la existenta unei vieti multumitoare, satisfacatoare. Trei ingrediente nu trebuie sa lipseasca sub nici o forma: o sanatate buna, fericirea si implinirile. Nu sunt putini cei care tanjesc catre un asemenea trai, insa, de cele mai multe ori, se impiedica pentru ca-si imagineaza ca este mult prea dificil sa obtina ceea ce-si doresc cu fervoare. Contrar parerilor majoritare, o viata de succes se obtine mult mai usor.
Cele mai multe lucruri care se traiesc in viata constituie, de fapt, consecintele filosofiei de viata, modului de a gandi, principiilor aplicate, precum si atitudinii pe care o adoptam.

Intrebarile pe care ti le vei pune sunt probabil din urmatoarea arie:

  • Care ar fi filosofia dupa care ar trebui sa ma ghidez?
  • Unde se incadreaza atitudinea, sanatatea si prosperitatea?
  • Ce trebuie sa fac pentru a incepe de undeva?


Invata sa ai o filosofie pozitiva

Pentru a ajunge sa ai o viata de care sa fii multumit, trebuie sa ai o filosofie pozitiva fata de componentele principale ale existentei tale. Printre aceste componente se numara:

  • Atitudinea;
  • Sanatatea;
  • Abilitatile de interactiune cu persoanele din jur;
  • Cunostintele;
  • Urmarea vocatiei - activitatile din timpul liber.


Cum sa ai o atitudine buna fata de ceea ce se intampla?

O parte majora a vietii priveste atitudinile pe care le adopti fata de tine insuti, dar si de ceilalti. In momentul in care iti asumi anumite atitudini trebuie sa tii cont de: cum te poti bucura de viata; cum poti sa ai grija de tine.



Bucura-te de viata

Ar fi minunat daca ne-am putea trai viata cu zambetul pe buze, bucurandu-ne din plin de fiecare clipa.

Atitudinea pe care o ai fata de ceea ce-ti doresti guverneaza raspunsurile pe care le primesti. In situatiile in care lucrurile se inrautatesc, poti sa incerci sa privesti partea plina a paharului.


Fii constient ca fiecare rau ascunde o latura buna. Este adevarat ca e nevoie de lupta si de optimism pentru a vedea binele din spatele raului, dar nu strica sa incerci!

In momentul in care oamenii au o perspectiva negativa asupra evenimentelor afiseaza tendinta de a trata totul intr-o maniera negativa. Incearca sa nu te lasi inscris in aceasta categorie a oamenilor morocanosi, lipsiti de puterea de a vedea si partea buna a lucrurilor. Nu uita ca in viata fericirea este de mii de ori mai importanta fata de durata ei!


Grija de sine

Fiecare fiinta umana este responsabila pentru modul in care are grija de sine! Nu este bine sa fii dependent de alti oameni pentru a trai o viata fericita, implinita, de succes. In primul rand tu trebuie sa fii capabil sa ai grija de tine.
Cei mai multi dintre noi s-au obisnuit sa-i invinovateasca pe ceilalti pentru problemele si greselile lor.

Nu uita ca in momentul in care iti asumi o responsabilitate, iti castigi respectul de sine de care ai atat de multa nevoie. Fiind o persoana puternica esti in stare sa-ti depasesti problemele si sa mergi mai departe. Comportamentul si alegerile pe care le faci iti influenteaza in mod direct starea de sine.

Daca intregul nu este bine, atunci nici o parte a oricarui lucru nu va fi bine. Trebuie sa nu uiti niciodata ca noi suntem facuti din trup, minte si spirit. Aceste trei parti nu pot fi separate; ele lucreaza impreuna indiferent de ceea ce avem de facut. Atitudinea ta trebuie sa tina cont de intreaga ta persoana; este dificil sa te bucuri de viata, daca organismul sau spiritul tau nu se simte bine.


Puterea de a fi sanatosi

Grija privind sanatatea fizica ar trebui sa constituie un lucru primordial in viata oricarei persoane. In momentele in care ai probleme, indeparteaza durerea, trateaza si vindeca pentru a-ti recapata sanatatea. Nu evita sa te prezinti in fata medicului specialist daca te confrunti cu probleme de sanatate.


Nu uita ca sfaturile cele mai avizate sunt obtinute numai in urma consultului facut de medic. Nu-ti pune singur diagnostice daca nu ai competenta necesara! Risti pe propria ta sanatate si in loc sa vindeci poti sa accentuezi afectiunea si durerea.

Implinirile in plan emotional conduc catre o viata satisfacatoare. Factorii implicati in satisfacerea starii emotionale implica: stresul si constientizarea propriilor sentimente.


Combaterea stresului

Majoritatea oamenilor isi lasa viata sa devina guvernata de stres. Multi dintre noi nu cunosc faptul ca stresul, daca este privit intr-o maniera pozitiva, poate avea repercusiuni multumitoare: stresul mediu te poate determina sa actionezi prompt si te tine in alerta. Problema apare cand numarul grijilor se inmulteste si simti ca lucrurile iti scapa de sub control.

Gandurile negative amplifica stresul. Ar fi bine sa incerci sa-i faci fata, schimbandu-ti perspectiva fata de problema, incercand abordarea ei dintr-un alt unghi. Precum proverbul "buturuga mica rastoarna carul mare" ocupa-te de probleme calculat si rational, constient ca le poti rezolva treptat.



Constientizarea sentimentelor proprii

Asuma-ti responsabilitatea pentru propriile tale stari de spirit! Incearca sa raspunzi in mod diferit in fata unor situatii dificile. Situatiile creeaza diferite emotii si sentimente in functie de gradul in care sunt percepute.

Constientizeaza stresul, mania, tristetea si mergi mai departe; nu ramane blocat pe sentimentele negative pentru ca urmarile nu-ti sunt benefice din nici un punct de vedere. Nu te lasa coplesit de senzatiile negative pentru ca si cei din jurul tau vor fi afectati de starea ta, poate mai mult decat iti poti da seama.

Trebuie sa fii capabil sa-ti recunosti meritele, talentul, realizarile. Incearca sa nu te vezi pe sine drept o persoana care are nevoie de indrumari, corectari si "reparatii" permanente. Este mult mai bine sa te privesti ca pe un om care se afla intr-un continuu proces de dezvoltarea a propriilor capacitati si talente. Gaseste-ti motivatiile prin lucrurile care au o semnificatie profunda pentru tine.

 

Comentarii (7)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • madalina pe 27 Aug 2006, 19:11
    Greu dar nu imposibil

    Ce este viata pina la urma oameni buni? o continua lupta ,o lupta cu tine insuti si cu lumea exterioara.Cum spune titlul este greu sa atingi fericirea dar nu si imposibil,eu sint de parere ca fiecare dintre noi trebuie sa lupte pt viata lui, a dobindi un succes a avea o cariera nu sint lucruri usor de realizat dar cum am spus merita sa incerci.Nimic nu se obine fara lupta asa ca treziti va la viata puturosilor!!!

    1
    0

  • Viorica pe 24 Iun 2006, 09:32
    Viorica

    Mul

    0
    0

  • Eliana pe 19 Ian 2006, 17:49

    Asa e!Cine are puterea interioara sa realizeze tot ce spuneti...bafta sa!:)

    0
    0

  • laurab pe 19 Ian 2006, 17:49
    teorie

    Vorba ceea: teoria ca teoria, dar practica ne omoara.Cam asa si cu chestia asta. Eu sunt o persoana optimista de fel, dar si cand clachez...Sunt aspecte ale vietii pe care, indiferent cat de optimist sau indifernet le privesti, te afecteaza.

    0
    0

  • Ramona pe 19 Ian 2006, 17:49
    foarte important

    Este foarte important sa ai mare grija de sanatatea ta cand te lovesti de o problema si sa incerci sa gandesti limpede in a rezolva problema respectiva!

    0
    0

  • elena pe 19 Ian 2006, 17:49
    adevarat

    din proprie experienta fericirea este mai importanta decat durata ei indiferent prin ce mijloace este obtinuta!

    0
    0

  • iza pe 19 Ian 2006, 17:49
    greu ,dar adevarat

    greu de realizat , dar adevarat .Minunat lucru sa fii fericit si sa stii ca de tine depinde sanatatea ta.Tu esti cel care lasa ca nivelul de stres sa-ti afecteze linistea ,trecerea de la stresul care te tine in priza la cel ce te ucide este foarte usoara,tu esti cel care trebuie sa controlezi asta .nu le poti face pe toate ,trebuie sa ai limita superioara trasata si constientizata permanent in rest totul e OK!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod