In Romania, una din doua persoane are probleme cu greutatea

In Romania, una din doua persoane are probleme cu greutatea (constientizate sau nu) si una din patru este obeza. Cu toate acestea, doar o persoana din 100 urmeaza un tratament supravegheat medical pentru aceasta problema.
Federatia Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice ofera resurse si solutii pentru managementul obezitatii si al supraponderalitatii. "Explicatia consta in perceptia oamenilor, in ceea ce ei cred, stiu sau au fost invatati ce inseamna kilogramele in plus. Oamenii nu stiu ca au o problema medicala, ca de fapt obezitatea poate genera hipertensiune arteriala, hiperlipidemie (cresterea cantitatii de lipide din sange), diabet (de tip II, non-insulinodependent), risc crescut de infarct miocardic sau de alte boli cardiovasculare (boli ale arterelor inimii, probleme de circulatie la nivelul picioarelor si atac cerebral), probleme ale aparatului locomotor, in special la nivelul articulatiilor si al spatelui, respiratie ingreunata, mobilitate limitata, dureri de spate sau articulare”, a declarat Prof.
Dr. Nicolae Hancu, Presedintele Federatiei Romane de Diabet, Nutritie, Boli metabolice.

In urma cu trei ani, a fost initiat la nivel national un amplu program educational, de informare a populatiei asupra riscurilor obezitatii: ReductoStart. Spre deosebire de alte abordari (diete si programe de slabire despre care persoanele cu probleme de greutate iau cunostinta pe diverse cai), marele beneficiu al programului ReductoStart este acela ca procesul de slabire poate fi controlat de medici specializati in probleme de nutritie, asigurandu-i astfel persoanei in cauza o slabire sanatoasa, adaptata organismului sau.

In aceasta primavara, ReductoStart lanseaza o noua campanie sub sloganul “Traiesc XXL.
Iubesc XXL. Port M.” Mergi la medic! „Acesta este primul meu sfat pentru persoanele obeze, indiferent de cauzele care au generat obezitatea. Daca factorii genetici nu pot fi modificati, stilul de viata poate fi schimbat”, spune Dr. Corina Neamtu, medic primar endocrinolog, consultant pentru programul ReductoStart. Mesajului Federatiei i se alatura si Carmen Bruma si Razvan Popescu, doua modele de succes in lupta cu kilogramele, persoane care si-au spus povestea astfel incat reusita lor sa ajunga la un public cat mai larg, pentru a insufla speranta si putere de a lupta cu kilogramele in plus.

"Obezitatea este un aspect complex, in majoritatea cazurilor, cu boala sunt asociate cauze multiple: predispozitie multigenetica, peste care se suprapun factorii de risc externi, cei rezultati din mediul obezogen si stilul de viata nesanatos.
Mecanismul care sta la baza obezitatii este dezechilibrul energetic, adica, energia rezultata din alimente este mai mare decat cea consumata prin activitate fizica, ceea ce are drept consecinta acumularea de grasimi la nivelul tesutului adipos si cresterea greutatii corpului. Daca factorii genetici nu pot fi modificati, stilul de viata poate fi astfel ordonat incat sa se evite factorii obezogeni ai mediului. Iar aici, suportul si expertiza medicului specialist, diabetolog sau endocrinolog, sunt foarte importante”
a spus Prof. Dr. Nicolae Hancu, Presedintele Federatiei Romane de Diabet, Nutritie, Boli Metabolice.

Cei interesati pot sa isi faca si o programare la medicii parteneri ReductoStart, fie pe site-ul www.reductostart.ro, fie prin call center-ul programului (la numarul de telefon cu tarif normal, 021-637.10.10).

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod