In Romania: 43% din spitale au acces la internet

Reprezentatii din domeniul sanatatii se vor intalni pe 16 mai pentru a discuta despre necesitatea implementarii serviciilor electronice in sistemul medical

In Cadrul strategic national de referinta al Guvernului Romaniei, elaborat pentru perioada 2007-2013, implementarea serviciilor electronice de sanatate este prioritara. Crearea si utilizarea eficienta a serviciilor electronice publice aduce beneficii pentru sectorul public si pentru cel privat, ca, de exemplu, cresterea transparentei institutionale si a credibilitatii si scaderea costurilor.
Acestea se pot realiza prin implementarea solutiilor de e-health. Serviciile electronice de sanatate vor economisi costurile atat in cadrul sistemului medical, cat si pentru pacienti. Tehnlogiile informatice sunt o dimensiune obligatorie a sistemului de sanatate. Prin tehnologiile informatice se pot salva sume importante de bani, contribuind totodata la cresterea calitatii serviciilor de sanatate. In statele din Uniunea Europeana cel putin 4 din 5 medici au conexiune la internet. In Romania, studii recente arata ca 43% din spitale si 33% din clinici au aces la internet, iar un numar nesemnificativ de unitati au implementat aplicatii IT.
Cuvantul de ordine in ceea ce priveste solutia informatica dedicata domeniului medical este eficientizarea. Eficientizare prin cresterea calitatii actului medical, prin reducerea costurilor, precum si prin optimizarea fluxului de activitati. Evenimentul va reuni reprezentanti ai autoritatilor centrale si locale, manageri de spitale, centre medicale, policlinici, dezvoltatori de softuri medicale.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod