Homeopatia ii linisteste pe copii

TERAPII COMPLEMENTARE Aveti un copil nelinistit. Nu sta o clipa pe loc, se agita fara incetare pe scaun, la masa, oriunde... Se lanseaza in activitati fizice periculoase, cu gesturi stangace. Are probleme de concentrare si este foarte impulsiv. Este posibil ca micutul dumneavoastra sa sufere de sindromul hiperkinetic si trebuie sa il duceti imediat la medicul specialist. Dupa ce a fost stabilit diagnosticul de hiperactivitate, pentru combaterea simptomelor bolii oamenii de stiinta recomanda remedii homeopate. Cum tratam un copil dificil? Sindromul hiperkinetic se caracterizeaza prin simptome variate, printre care: agitatia, impulsivitatea si imposibilitatea de a se concentra.
Acestea au efecte negative asupra calitatii vietii copilului. Micutul hiperactiv poarta pe fata o suferinta inexplicabila, are dificultati in acomodarea la scoala si isi face cu mare dificultate noi prieteni. In mod obisnuit, medicii specialisti prescriu copiilor afectati de sindromul hiperkinetic un tratament medicamentos care ajuta la inlaturarea celor mai grave simptome. De asemenea, recomanda ca micutii sa fie supravegheati de un psihiatru care sa actioneze asupra cauzelor profunde ale bolii. Din pacate insa, tratamentul cu medicamente, desi este foarte eficient, are efecte secundare care nu pot fi ignorate.
Printre acestea se numara pierderea poftei de mancare in 80% din cazuri, insomnie, nervozitate, anxietate, dureri de cap, somnolenta excesiva, dureri abdominale, tulburari de crestere. Pilule de pus sub limba Luand in considerare toate aceste efecte secundare, dr. Heiner Frei din cadrul asociatiei elvetiene a medicilor cu specializare in homeopatie si medicii de la serviciul de neurologie pediatrica din cadrul spitalului din Berna au vrut sa testeze eficienta homeopatiei in cazul copiilor hiperactivi. Pentru aceasta, ei au pus sub observatie 83 de copii cu varste intre 6 si 16 ani care sufereau de aceasta afectiune.
Deoarece medicii homeopati administreaza pilulele in functie de simptomele fiecarei persoane in parte, copiii au beneficiat de tratamente individualizate, care au constat in granule homeopatice, dizolvate sub limba. Printre remediile folosite de medicii elvetieni se numara: Calcarea carbonica, Sulphur, Chamomilla, Lycopodium, Silica, Hepar-sulphur, Nux vomica, China, Ignatia, Mercurius, Capsicum, Causticum, Hyoscyamus, Phosphorus, Sepia, Staphysagria. Cu ajutorul acestor tratamente specializate pentru fiecare copil, functiile cognitive, impulsivitatea si dificultatea de concentrare au fost atenuate, 63% din cazuri fiind ameliorate.
FRECVENTA. Sindromul hiperkinetic afecteaza aproape 3% dintre micutii de varsta scolara, mai ales baietii, proportia fiind de o fata la 6-8 baieti. Sindromul pare a fi cauzat de o disfunctie cerebrala: dezvoltare intarziata care poate fi pusa in legatura cu unele anomalii ale metabolismului cerebral. Tulburarile debuteaza, in general, inaintea varstei de 4 ani si dureaza toata copilaria, atenuandu-se adesea la pubertate. In unele cazuri sunt insotite de probleme specifice procesului de invatare, cum ar fi dislexia
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod