Grepfrutul, benefic in tratarea diabetului de tip 2

Facebook Twitter Comenteaza
Grepfrutul, benefic in tratarea diabetului de tip 2
Naringenina, antioxidant responsabil de gustul amarui al grepfrutului, actioneaza similar cu doua medicamente diferite folosite in tratarea diabetului tip 2, sustin specialistii.

Potrivit DailyMail, naringenina are un efect asemanator cu fenofibratul si rosiglitazona, medicamente utilizate in controlarea diabetului tip 2.

Diabetul de tip 2 este o boala de metabolism. In fiecare zi mancarea pe care o consumi este transformata in glucoza prin digestie. Glucoza trece in sange de unde ajunge in celule prin actiunea insulinei, un hormon deschizator de usi pentru glucoza.Celulele au nevoie de glucoza ca sa functioneze.

In diabetul de tip 2 organismul produce prea putin insulina sau nu o poate folosi corect.
Oricare din aceste cauze face ca glucoza sa ramana in sange pana se elimina in urina, in loc sa fie folosita de celule.Descrisa drept una dintre cele mai grave probleme de sanatate ale timpurilor moderne, diabetul zaharat este o afectare metabolica ce se caracterizeaza prin cresterea valorilor glucozei in sange. Diabetul zaharat de tip 2 este cea mai frecventa forma de diabet, fiind intalnita in aproximativ 90-95% dintre cazuri.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod