Ghimbirul te scapă de febra musculară

Facebook Twitter Comenteaza
Ghimbirul te scapă de febra musculară

Ghimbirul proaspăt scade în intensitate febra musculară, arată un raport apărut în publicaţia Journal of Pain.

 

Ca să eviţi febra musculară după un antrenament intens trebuie să consumi în fiecare zi o cantitate mică de ghimbir proaspăt ras care are efect calmant asupra musculaturii, scrie publicaţia britanică DailyMail. Cel mai recent studiu efectuat de o echipă de cercetători americani arată că în cazul participanţilor care au primit 2 grame de ghimbir proaspăt în fiecare zi s-a constatat o reducere cu 24% a intensităţii durerii.



Pe lângă această proprietate recent descoperită, ghimbirul este un remediu excelent şi recunoscut de sute de ani în tratarea stărilor de greaţă. De asemenea, datorită substanţelor din conţinutul său are proprietatea de a ucide celulele canceroase. Cunoscutul medic neurolog, David Servan Schreiber care a învins cancerul la creier recomandă folosirea ghimbirului proaspăt ras peste o salată de legume fierte la abur sau gătite uşor în tigaie sau prepararea unei infuzii (câteva bucăţele de ghimbir lăsate la infuzat 10-15 minute în apă clocotită).
Trebuie doar să te obişnuieşti cu gustul ghimbirului pe care îl găseşti în supermarket la un preţ decent.

În Japonia a fost utilizat în mod tradiţional pentru dureri de coloană şi articulaţii; în Filipine este folosit pentru vindecarea durerilor de cap; chinezii îl foloseau contra durerilor de dinţi şi a mahmurelii, iar în Brazilia, Sudan şi Papua-Noua Guinee era folosit pentru tratarea artritelor. 

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Pusa Elena Oancea pe 7 Oct 2010, 19:01
    Ghimbir...

    Interesant !!!voi incerca pentru dureri de coloana si articulatii Cred ca trebuie asociat cu gimnastica sau orice fel de miscare macar 30 de minute pe zi. Ma sustineti....>>>>(s-a defectat butonul semn intreb)

    0
    0

  • rodicateo pe 6 Oct 2010, 08:21
    lucru

    ma ajuta varsta pe mine si faptul ca nu ma pricep la internet?. nu stiu sa citesc un engleza si cred ca este un factor important. . cred ca tr sa cunosti bine calculatorul pe cand eu sunt af on

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod