Filmele ne invata sa fumam!

Scenele de film in care se fumeaza au o influenta negativa asupra tinerilor.
Potrivit unui studiu realizat care a fost publicat in "Archives of Pediatric and Adolescent Medicine", scenele in care se fumeaza influenteaza negativ copiii, determinandu-i pe acestia sa inceapa sa fumeze. Din acesta cauza, de mai multe luni, in Occident se dezbate intens propunerea de a interzice persoanelor, cu varsta mai mica de 17 ani, sa vizioneze filme in care se fumeaza.


Potrivit rezultatelor studiului respectiv, tinerii care vizioneaza scene in care actorii fumeaza sunt supusi unui risc dublu de a deveni dependenti de fumat la varsta adulta.
Astfel ca industria cinematografica se afla, de mai multe luni, sub presiunea unor organizatii de sanatate care cer eliminarea acestor scene, fiind de parere ca industria mondiala a filmului "isi ignora responsabilitatile".
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • anna pe 11 Sep 2007, 13:27
    nu doar!

    de altfel nu numai sa fumam, si nu numai filmele - ce ziceti de consumul de alcool, da berea - atita publicitate unde este aratat cit e de cool sa bei bere privind televizorul, in oras, la iarba verde? primul lucru care ti se asociaza cu un meci de fotbal-berea, cu iesitul in oras-berea, cu mersul la iarbe verde-berea...asta inseamna ca ar trebui de interzis toata publicitatea

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod