Hepatita C afecteaza un milion de romani

Un milion de romani sufera de hepatita C, acest numar de imbolnaviri depasind media europeana.
Specialistii spun ca este o problema de sanatate publica, si ca incidenta hepatitei este in crestere peste tot in lume.

Caile de transmitere ale virusului hepatitei C pot fi: instrumentarul medical nesterilizat, sexul neprotejat, sarutul. Hepatita nu este intotdeauna recunoscuta de la inceput, deoarece aceasta se manifeste, in prima faza, cu simptome minore, nespecifici. Initial, te doare capul, ai stari de ameteli, greata, somnolenta, simptome care se regasesc si in cazul altor afectiuni.

In cazul a 80% dintre romanii infectati, boala se cronicizeaza, iar un sfert din aceste cazuri devin ciroze. In 5% dintre cazuri, infectia cronica a hepatitei de tip C degenereaza in cancer de ficat, de altfel, virusul hepatitei C reprezinta cauza principala a bolii cronice a ficatului.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • liliana pe 19 Sep 2007, 21:09
    hepatita C

    Hepatita C nu se transmite prin sarut(saliva. Nu s-a dovedit stiintific pana acum. Cea care se transmite si prin saliva este hepatita B. Mai documentati-va!

    0
    0

  • irimia carmen pe 8 Sep 2007, 07:11

    ma doare capul, stari de somnolenta, ameteala, cum spuneti astea sunt aproape frecvente in mediul in care traim, dar este ingrijorator cum spuneti ca se ia prin sex neprotejat, sarut, Doamne apara-ne pe noi si pe copii copiilor nostrii, ca bolile seamana intre ele si toate duc la un sfarsit...

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod