Filmele incita copiii sa fumeze

Reclamele la tigari si scenele in care se fumeaza la televizor dubleaza sansele de a fuma la copii, comunica cercetatori din SUA. In fiecare an, in SUA 1,4 milioane de copii cu varste mai mici de 18 ani incep sa fumeze, si jumatate dintre ei o fac din cauza publicitatii, spun cercetatorii

Cercetatorii americani au aflat ca efectul psihologic al unei scene in care se fumeaza, dintr-un film, este mult mai puternic decat cel al unei reclame la tigari. Pentru studiu echipa a a revazut un numar de 51 de studii facute de 1981 pana acum, care au inclus 140000 de copiii sub 18 ani.
Toate studiile au urmarit expunerea la reclame, promotii pro-tabacice si scene cu acelasi mesaj din filme sau emisiuni TV. Unul dintre cercetatori afirma ca ar trebui interzise toate reclamele la tigari, de orice fel, fiindca firmele producatoare de tigari au ca target acesti copii care vor fi fumatorii de maine. Acelasi cercetator sugereaza ca filmele cu scene in care se fumeaza ar trebui sa fie indicate printr-o eticheta speciala. In acelasi timp Philip Morris USA afirma "Suntem convinsi ca avem un rol important in prevenirea fumatului la copii.
Dezvoltam reclame antifumat pentru parinti si strategii pentru a limita accesul copiilor la tigari. Am cheltuit mai mult de 1 miliard in programul de preventie pentru copii din 1998 pana acum". Purtatorul de cuvant al companiei a adaugat " Nu vrem ca imaginea noastra sa apara in filme si emisiuni de televiziune".
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Pupaza liliana pe 11 Dec 2006, 10:38

    cum se poate lasa cineva de fumat,dacva fumeaza de 20 ani

    0
    0

  • Lumi pe 8 Dec 2006, 09:46
    TUTUNUL!

    Am o fata de 16 ani despre care tocmai am aflt c fumeaza de vreo jumatate de an. Nu stiu cum s-o determin sa inceteze. Eu si tatal ei nu suntem fumatori dar tatal ei a fumat ani buni, de 15 ani fiind in stare sa-l lase iar eu m-am prostit de pe la 14-15 ani pana la 22 de ani cand am ramas insarcinata. De atunci nu mai stiu cei aia tigare. Poate are cineva un sfat. Multumesc!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod