FDA a aprobat un nou tratament pentru hemofilie

Administratia Alimentatiei si a Medicamentelor (FDA) a aprobat un nou tratament pentru hemofilia A, o boala ereditara destul de rar intalnita si caracterizata printr-o tulburare a coagularii sangelui.
Noul tratament se numeste Xynthia este o versiune manipulata genetic a factorului VIII, o proteina esentiala care ajuta la coagularea sangelui. Factorul VIII, cunoscut ca si factor antihemofilic este deficitar sau lipseste la persoanele care sufera de hemofilia A.

Astfel, Xynthia a fost autorizat pentru controlul si prevenirea sangerarii, care poate sa apara in mod spontan sau in urma unui accident/raniri la persoanele cu hemofilie. De asemenea, FDA a autorizat acest tratament si pentru prevenirea sangerarii in urma unei interventii chirurgicale

Efectele adverse care au fost raportate in cadrul testelor clinice sunt durerile de cap si febra, in cele mai multe cazuri aceste simptome fiind blande sau moderate, informeaza FDA.


"Acest produs o optiune alternativa pentru pacientii cu hemofilia A. Factorul antihemofilic este produs fara aditivi din materia umana sau animala, fapt care diminueaza semnificativ riscul unor efecte secundare la tratament", explica dr. Jesse Goodman, directorul Centrului American FDA de Cercetare si Evaluare Biologica.

Xynthia este fabricat de Wyeth Pharmaceuticals.

Hemofilia A care este cauzata de un deficit de factorul VIII activat al coagularii. Cele mai frecvente cazuri de hemofilie sunt destul de severe si prezinta forma A.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Mircea pe 25 Mar 2008, 14:10
    O raza de soare

    Super... sa ajunga cat mai repede in Romania sa se poata bucura toti copiii cu aceasta afectiune.

    0
    0

  • MOTIU FLORINA pe 26 Feb 2008, 09:25
    Speranta

    Sper sa ajunga si la noi in tara si sa poata beneficia toti hemofilicii de tratament. Fratele meu este hemofilic si intampinam probleme din cauza lipsei de factor VIII.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod