Estetica dentara

LA STOMATOLOG Estetica dentara este un termen din ce in ce mai des folosit in stomatologie. Cine nu se gandeste sa aiba o imagine perfecta in zilele noastre?
Estetica dentara nu se bazeaza pe restaurarea simetrica a fizionomiei, si asimetria poate oferi un echilibru al statusului dentar.
Prin deschiderea asimetrica a gurii comparativ, stanga-dreapta, se pot percepe gresit alinierea si dimensiunea dintilor.
In estetica dentara, un rol important il joaca culoarea dintilor; fiecare dinte poate avea trei culori (pornind de la marginea gingivala catre marginea incizala); pot fi opaci sau transparenti; dintii pot avea pozitii modificate pe arcada si deci iluzia optica a unei alte culori fata de dintii vecini.
Culoare si materiale
Alegerea culorii pentru coroane de acoperire, fatete sau obturatii se face impreuna cu pacientul dupa o cheie de culori speciala, langa o sursa de lumina naturala. Dintii care nu coincid cu o anumita culoare din cheie se pot machia, obtinandu-se astfel culoarea dorita. Materialele folosite in restaurarile estetice sunt ceramicele si compozitele foto polimerizabile. Materialele ceramice pot fi sustinute si pe suport metalic (Cr-Ni, Au-Pt, Pd-Pt). Efectul maxim fizionomic este insa dat de fatetele ceramice si de coroanele integral ceramice, dar numai in anumite cazuri clinice care permit realizarea acestora.
Materialele compozite de ultima generatie sunt formate din nanoparticule, ceea ce le confera o mai buna rezistenta mecanica si colorimetrica; in timp pot lua culoarea dintelui pe care sunt puse
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod