Doua valuri de canicula pana la sfarsitul lunii



Incepand de astazi si pana duminica, ziua vor fi temperaturi de peste 36 de grade Celsius, iar noaptea mercurul din termometre va ajunge pana la valori de 22 de grade.

Cele mai afectate judete vor fi Bihor, Arad, Timis, Caras-Severin, Mehedinti, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Calarasi, Ialomita, Braila, Buzau, Galati, Vrancea si municipiul Bucurestiul.

In plus, indicele de confort termic temperatura-umezeala, adica senzatia pe care o percepe cel care sta afara pe timpul caniculei, se va situa in jurul pragului valoric de 80 de unitati.

Aceasta stare de disconfort se va mentine si in cursul noptilor, pana la inceputul saptamanii viitoare, cand vremea se va mai ameliora. Din cauza traficului, a asfaltului si a constructiilor inalte, orasenii vor avea de infruntat temperaturi mai mari cu pana la 10 grade peste cele prognozate.

„Va fi o pauza de cateva zile, cand temperaturile vor cobori usor si vor fi posibile precipitatii slabe”, explica meteorologul de serviciu de la Administratia Nationala de Meteorologie (ANM).

Specialistul a adaugat ca, pana la sfarsitul lunii, este posibil ca un alt val de caldura sa incinga Romania.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod