Dieta saptamanii

Reteta de slabit pentru grupa B3

Persoanele care au grupa sanguina B3 se caracterizeaza mai ales printr-un sistem imunitar puternic, cu un tract digestiv tolerant. De regula, sunt mari consumatoare de lactate. Exista mari asemanari intre grupa B si grupa 0 in privinta reactiei la glutenul din grau, care determina incetinirea metabolismului. Daca mancarea nu este eficient digerata si nu este folosita pentru nevoile energetice, ea se depoziteaza sub forma de grasime. Persoanele cu grupa B isi pot controla cu usurinta greutatea, aplicand o dieta specifica.


Pentru a slabi, se recomanda evitarea urmatoarelor alimente: porumb, grau, linte, arahide, seminte de susan. Acestea afecteaza buna functionare a metabolismului, ducand la oboseala, retentie hidrica si hipoglicemie. In grupa alimentelor benefice, care favorizeaza scaderea in greutate a persoanelor cu grupa sanguina B, se gasesc: legume verzi, carne slaba, ficat, produse lactate (cu continut mic de grasimi), oua, ceai de lemn dulce. O alimentatie sanatoasa trebuie sa includa: carne rosie, peste, legume si fructe.
Alimentele marine sunt foarte benefice, in special pestii oceanici de apa adanca (somonul si codul), precum si cei cu carne alba.
Pentru grupa B se recomanda in special evitarea carnii de pui. Este preferabil sa se consume carne rosie, mai ales miel si iepure. Carnea de vita sau de curcan poate fi consumata in cantitati moderate. Este bine sa se evite carnea de porc. Rosiile trebuie complet eliminate, cafeaua trebuie inlocuita cu ceai verde, care contine cofeina si creste imunitatea.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod