Dieta sanatoasa incetineste evolutia cancerului de prostata

O dieta adecvata poate atat sa previna cancerul de prostata cat si sa incetineasca progresia bolii, in cazul barbatilor care sufera deja de cancer, sugereaza o noua cercetare.
Studiul, condus de o echipa de oameni de stiinta australieni, a luat in calcul o serie de alte cercetari efectuate pana in prezent si care au fost publicate de-a lungul anilor '90. Astfel, se stia deja ca cei care au o alimentatie bogata in grasimi, carne procesata, branzeturi sunt expusi unui risc mai mare de a dezvolta cancer prostatic. De cealalta parte, barbatii care consuma alimente bogate in vitamina E, legume, peste si acizi grasi Omega 3 sunt mai protejati impotriva bolii.

Potrivit noului studiu, publicat in Journal of Human Nutrition and Dietetics, alimentatia sanatoasa poate nu doar sa previna cancerul de prostata, ci si sa incetineasca evolutia bolii.
De asemenea, s-a stabilit ca barbatii care mananca produse lactate si carne procesata mai mult de cinci ori pe saptamana au un risc mai mare de a dezvolta cancer de prostata fata de cei care au o alimentatie sanatoasa si echilibrata.

Sursa: AGI Salute
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Pusa Oancea pe 17 Iun 2009, 15:53
    Dieta si cancerul de prostata

    Articolul pilot este interesant dar nu util.Mai precis...care este Dieta recomandata in boala prostatei???Multumesc.B.P.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod