Detectarea diabetului cu ajutorul luminii

Endocrinologi, ingineri si microbiologisti au lucrat impreuna pentru realizarea unei noi metode de a depista diabetul. Aceasta presupune lansarea de lumina in piele pentru a masura cantitatea de proteina AGEs.
Testul nu dureaza mai mult de un minut, in timpul caruia lungimi de unda de diferite intensitati lumineaza interiorul bratului. Acestea stimuleaza fluorescenta, ajutand la interpretarea riscului de a face diabet.

In prezent, in medicina nu exista un test care sa iti depisteze afectiune inainte ca simtomele sa apara, dar acest nou test pentru diabet promite ca va indeplini tocmai acest lucru.

Testul standard pentru diagnosticarea diabetului implica regim alimentar, consumarea unei bauturi siropoase, luarea de sange si apoi asteptarea rezultatelor.


"Este un cost semnificant asociat cu testarea sangelui, durere asociata luarea de sange si acces", sustine Mark Rohrscheib, profesor asistent de medicina interna la Universitatea din New Mexico.

In speranta ca aceasta afectiune poate fi diagnosticata din timp, inainte sa apara complicatiile, oamenii de stiinta testeaza un nou procedeu, denumit "The Scout" (cercetasul).

"The Scout" lumineaza pe diferite lungimi de unda in interiorul bratului pentru a se vedea o proteina din piele, denumita AGEs, care indica riscul de a face diabet.


Se preconizeaza ca acesta va avea un cost asemanator cu cel al testelor actuale pentru depistarea diabetului si ca va intra pe piata americana intr-un an.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod