Depresia creste riscul de complicatii in diabet

Facebook Twitter Comenteaza
Depresia creste riscul de complicatii in diabet

Persoanele diabetice care sufera de depresie sunt mult mai predispuse la complicatii ale bolii, este concluzia unui studiu aparut saptamana aceasta in Diabetes Care, o publicatie stiintifica a Asociatiei Americane de Diabet.

 

Printre complicatiile pe care le pot suferi sunt enumerate: insuficienta renala, pierderea vederii si atacul de inima. Potrivit dr. Elizabeth Lin, coordonatoarea studiului persooanele cu diabet zaharat de tip 2 care sufera de depresie sunt cu 36% mai expuse riscului de a face complicatii microvasculare (insuficiente renala, orbire) si cu 25% mai predispuse la complicatiile macrovasculare (atac de inima) in comparatie cu diabeticii care au o stare psihica buna.



Chiar si dupa corectarea diferentelor semnificative constatate intre cele doua grupuri de pacienti monitorizati, riscul de a suferi complicatii a ramas acelasi.

Urmatorul pas al cercetarii consta in indentificarea mecanismului biologic care asociaza depresia cu aceste complicatii la persoanele cu diabet si in testarea anumitor modalitati care ar avea posibilitatea de a reduce acest risc. 


Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod