Creierul copiilor-genii se dezvolta cu intarziere!



Un grup de neurologi americani a realizat o descoperire surprinzatoare care contrazice, la prima vedere, simtul comun. In urma cercetarilor realizate asupra a 307 copii, cercetatorii de la Institutul National pentru Sanatate din Bethesda (Maryland) au ajuns la concluzia ca, in cazul copiilor extrem de inteligenti, timpul necesar pentru a atinge o dezvoltare deplina a scoartei cerebrale (cortex) este mai lung decat in cazul copiilor cu o inteligenta normala. Astfel, la copiii cu un IQ intre 121 si 149 cortexul nu ajunge la maximum de grosime decat la 11 ani.
Creierul copiilor cu un IQ ceva mai mic ajunge la maturitate la 9 ani, iar al celor cu un IQ normal, la 6 ani. Cercetarea a indicat ca aceste evolutii sunt confirmate mai ales in privinta evolutiei lobului frontal si a unei benzi situate in lobii parietali. Un alt rezultat deosebit de interesant este ca scoarta cerebrala a tuturor subiectilor studiului s-a subtiat in perioada adolescentei. Specialistii americani, al caror studiu a aparut ieri in revista stiintifica Nature, au avertizat ca nu au oferit o reteta pentru imbunatatirea inteligentei.
Cercetarea indica faptul ca grosimea scoartei cerebrale (materia cenusie) este direct proportionala cu gradul de inteligenta, dar nu este inca clar care anume o cauzeaza pe cealalta.



Voteaza articolul (4 max): vezi rezultatele
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • negru mihaiela pe 31 Mar 2006, 15:19
    copii super inteligenti

    un articol bun venit si care imi raspunde unor intrebari legate de copilul meu

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod