Copiii prefera granulele homeopatice

Pentru ca nu au gust rau, nu trebuie inghitite si nu dor

Multe afectiuni, cronice sau acute, se pot vindeca prin tratamente homeopatice care, spre deosebire de medicamentele din medicina alopata, nu incarca organismul cu substante chimice.

Bazate pe principiul similitudinii, remediile homeopatice sunt capabile de efecte spectaculoase in vindecarea bolilor functionale. Principiul similitudinii statuteaza ca daca o substanta produce o simptomatologie anume la un om sanatos, aceeasi substanta, administrata in doze infinitezimale, poate vindeca simptome similare prezentate de o persoana bolnava.
Un exemplu este utilizarea veninului de albine - Apismelifica - in tratarea unor urticarii si alergii. Astfel, daca bolnavul se confrunta cu simptome asemanatoare celor provocate de intepatura albinei, adica are un edem rosu-roz pe piele sau mucoase care produce mancarime ce se calmeaza la rece si se intensifica la cald, administrarea unor granule pe baza de Apismelifica va determina vindecarea acelei forme de urticarie sau alergie. Un alt principu al homeopatiei este tratarea holistica a bolnavului, nu doar a organului afectat.
Pentru aceasta, medicul homeopat va face o anamneza a pacientului, pe baza unei discutii detaliate, fapt ce-l ajuta sa-i afle caracteristicile si, in plus, sa stabileasca cu el o legatura de incredere benefica. Astfel, in homeopatie, tratamentul este personalizat, pentru fiecare caz, in parte. si, ceea ce este foarte important, nu are contraindicatii, putand fi aplicat pentru orice problema functionala, indiferent de varsta, fiind tolerat si de copiii mici si chiar de gravide. In special pentru copii, tratamentul este usor de administrat pentru ca nu are gust rau, nu doare si nu necesita inghitirea unor pastile.
Totusi, medicul specialist recomanda o stricta utilizare a remediilor, deoarece neglijenta in administrarea si pastrarea lor duce la diminuarea sau chiar la anularea efectelor curative. Aplicarea corecta a tratamentului poate aduce vindecarea, uneori chiar si dupa o singura doza, in functie de reactivitatea fiecarui organism, ceea ce determina reglarea perioadei de administrare la fiecare pacient in parte. Unele reactii paradoxale la tratament, manifestate prin exacerbarea simptomelor, nu trebuie sa sperie, deoarece este vorba doar despre o mare reactivitate a organismului, iar simptomele dispar imediat, dupa intreruperea tratamentului.


Dr. Gabriela Margineanu, specialist in medicina familiei, homeopatie, fitoterapie

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod