Copiii nascuti vara sunt mai inalti si mai puternici

Copiii nascuti vara tarziu sau la inceputul toamnei sunt, de obicei, mai inalti si mai puternici decat cei nascuti primavara sau iarna, arata un nou studiu.
Rezultatele unui studiu care a fost efectuat pe un grup de 7.000 de copii sugereaza ca aceste beneficii pot fi oferite de expunerea mamelor la soare. Astfel, organismul primeste vitamina D necesara pentru formarea oaselor de la lumina solara. Studiul facut de Universitatea Bristol indica faptul ca tot procesul are loc cand bebelusul se afla in pantecele mamei.

Mamicile care intra in ultimele luni de sarcina vara, pot obtine necesarul de vitamina D plimbandu-se in aer liber in zilele cu soare, sunt de parere specialistii.
In cazul in care soarele lipseste, "femeile trebuie sa ia in considerare vizita la medic pentru a discuta despre suplimentele de vitamina D, mai ales daca bebelusul se va naste candva intre noiembrie si mai," declara profesorul Jon Tobias de la Universitea Bristol.

In prezent, organizatia de binefacere Campania de Cercetare a Artritei conduce un studiu pentru a stabili daca vitamina D administrata la femeile insarcinate creste densitatea osoasa a bebelusilor la nastere si in copilarie si daca reduce riscul de osteoporoza mai tarziu.

Sursa: BBC News Online
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod