Copiii inving cancerul



Copiii bolnavi de cancer care depisteaza boala din faze incipiente au chiar 95% sanse sa se vindece! Cancerul este, de asemenea, o cauza importanta pentru moarte, in randul copiilor si adolescentilor. Tipurile de cancer care se dezvolta la copii sunt diferite de cele intalnite la adulti, din punct de vedere al locatiei, frecventei, tipologiei histologice si tratamentului, necesitand o abordare diferita. Dar, ca si in cazul adultilor, diagnosticarea timpurie reprezinta premisa esentiala a vindecarii, fiind dovedit clinic faptul ca 80-90% din tumorile diagnosticate timpuriu la copii, pot fi vindecate.
Cancerul este in prezent o importanta problema de sanatate publica, fiind a doua cauza a mortalitatii in Romania. Mai mult de 40.000 de oameni mor anual de cancer si alte 45.000 de cazuri sunt diagnosticate. Prin deschiderea Centrului de resurse si servicii P.A.V.E.L. din cadrul Institutului Oncologic din Bucuresti s-a facut un pas inainte in sprijinirea familiilor copiilor cu cancer care primesc tratament medical in Bucuresti (in aceeasi curte cu Spitalul Clinic Fundeni). Asociatia P.A.V.E.L.
(Primind Ajutor, Viata Este Luminoasa) este asociatia parintilor cu copii bolnavi de cancer, leucemie si anemii grave, fiind o organizatie umanitara, non-profit si neguvernamentala, inregistrata la 10 mai 1996. Scopul ei este de a oferi ajutor moral, material si legal familiilor cu copii bolnavi.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod