Contractul-cadru privind asistenta medicala pentru asigurati se modifica

La solicitarea ministrului Sanatatii, dr. Ion Bazac, in sedinta de Guvern de ieri a fost aprobat noul Contract-cadru privind conditiile acordarii asistentei medicale in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate pentru anul 2009.
Astfel, in prima zi din luna aprilie 2009 va intra in vigoare noul contract - cadru. Pana la acea data vor fi elaborate si normele metodologice de aplicare ale acestuia. Contractul-cadru este, practic, cel mai important document din sistemul de sanatate in care sunt stabilite, anual, conditiiile contractarii cu furnizorii de servicii medicale, medicamente si dispozitive medicale.

Contractul-cadru de anul acesta cuprinde cele mai multe elemente de noutate in privinta prescrierii medicamentelor, a relatiei contractuale dintre casele de asigurari de sanatate si furnizori, dar si in cadrul medicinii primare si profilactice.


"Exista o presiune suplimentara pe Fondul national unic de asigurari sociale de sanatate in anul 2009, mai mult decat in anii precedenti. Eficienta in utilizarea fondurilor devine acum o necesitate presanta si nu doar un obiectiv general al sistemului. Noile prevederi se adreseaza acestor probleme. Prin contractul-cadru aprobat vom imbunatati si accesul asiguratilor la servicii medicale si la medicamente gratuite si compensate in tratamentul ambulatoriu, in special din mediul rural", a declarat ministrul Sanatatii, dr.
Ion Bazac.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • dr_psy pe 27 Mar 2009, 08:08
    santajabil

    un ministru santajabil va face tot ceea ce i se dicteaza si probabil nu e bine pentru nimeni

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod