Consumul de alcool poate accelera progresia infectiei catre SIDA

Un consum exagerat de alcool accelereaza dezvoltarea bolii SIDA, probabil din cauza faptului ca afecteaza foarte mult sistemul imunitar, potrivit datelor cuprinse intr-un studiu recent efectuat pe animale

Un grup de cercetatori din Louisiana au realizat un studiu pentru a determina efectele pe care le are alcoolismul cronic asupra progresiei infectiei cu HIV spre SIDA. Timp de 12 saptamani, 16 maimute au fost "hranite" cu alcool 5 ore pe zi, pe parcursul a 4 zile consecutive pentru a stimula consumul cronic de alcool.
Altor 16 maimute li s-a administrat o solutie de sucroza, in aceleasi conditii. 8 exemplare din fiecare grup au fost injectate cu virusul simian al imunodeficientei (SIV virus producator de imunodeficienta, apropiat structural de HIV si prezent la anumite specii de maimute africane). Rezultatele studiului au aratat ca alcoolismul cronic accelereaza progresia bolii SIDA in cazul maimultelor infectate cu SIV (timpul estimat pana la faza finala a bolii fiind de 374 de zile la grupul "tratat" cu alcool, in comparatie 900 zile in cazul celuilalt grup).
"Deoarece SIV este foarte asemanator ca si efecte cu infectia cu HIV, ne putem astepta ca alcoolul sa aiba aceleasi consecinte asupra organismului uman", sustine Gregory Bagby, coordonatorul studiului.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod