Consultatii psihologice... online

Facebook Twitter Comenteaza
Din data de 10 aprilie, s-a deschis primul cabinet de psihologie online care respecta regulile de functionare ale acestui tip de demers psihologic. Fara a se substitui psihoterapiei, cabinetul ofera consultatii psihologice in limba romana, in baza unei programari. Cabinetul ofera si avantaje, cum ar fi costurile reduse si posibilitatile variate de plata, inclusiv de pe card.

Cabinetul online al Centrului de Psihologie de Actiune si Psihoterapie - CPAP se adreseaza:

  • persoanelor care locuiesc in tari in care limba vorbita este diferita de limba romana, limba materna. Este cunoscut faptul ca o relatie psihoterapeutica este mai dificila in alta limba decat in cea materna.  
  • persoanelor care prefera sa abordeze relatia cu un psihoterapeut in limita mai impersonala a virtualului.
  • persoanelor care au dificultati in a se deplasa sau calatori.
  • persoanelor care locuiesc in orase mici si sate in care nu poate sa functioneze un cabinet de psihoterapie.

Cabinetul online se caracterizeaza printr-un element unic, si anume introducerea unui cadru in spatiul virtual. Astfel, navigatorii trebuie sa stabileasca cu psihologul lor un contract stabil, discutat de ambele parti.

Consultatiile sunt oferite de psihologi cu practica in domeniu, formati in scoli de psihoterapie - psihanaliza si psihodrama. Fiecare psiholog are o camera a lui, in care sunt posibile sedintele, in baza unui programari. Confidentialitatea este asigurata la fel ca si in cazul oricarui tip de interventie psihologica.


Cabinetul online nu se poate constitui intr-un substitut al cabinetelor de psihoterapie si nici nu este un serviciu de consiliere. Activitatea de consiliere online este specifica si strict diferita de toate celelalte tipuri de activitate psihologica, constituindu-se intr-o psihologie virtuala, cu scopul intelegerii a ceea ce se intampla in campul psihologic al unei persoane.

Claudiu Ganciu, psiholog la CPAP, explica necesitatea infiintarii unui astfel de cabinet: "Cabinetul online a aparut in urma numeroaselor mesaje si solicitari online. Multe persoane, in special din afara tarii sau din localitati mici sau izolate, care nu au acces la o forma de interventie psihologica sau psihoterapeutica, au cerut de-a lungul timpului ajutor, atat pentru ei insisi, pentru cuplul din care fac parte, cat si pentru copiii sau adolescentii lor.

Am constatat ca, pentru un psiholog, un mesaj este necesar sa respecte anumite reguli: sa fie spontan, sa fie limitat ca timp, sa faca abstractie de tasta 'delete'.
Corespondenta prin mail nu era satisfacatoare si eficienta, intrucat lipsea contactul direct.

Urmatoarea tentativa a fost pe forum direct dar, din pacate, pe forum nu exista confidentialitate si nici o motivatie corespunzatoare, astfel incat, desi cuprinde aspectul de relatie (psihologul fiind prezent in timp real), lipseste aplecarea spre o autocunoastere profunda, aspectele psihologice puse in joc in cadrul unei relatii tip forum fiind mai mult cognitiviste.

In acest context, ideea de a imbina mailul cu forumul, ca forme de comunicare, a aparut cu usurinta. Depasind (partial) aspectele tehnice, pentru care nu avem pregatirea necesara, am optat pentru un sistem de chat in cadrul unui cabinet virtual.
Experienta a fost surprinzatoare - timp de doi ani, acest cabinet a fost testat in diferite ipostaze si s-a ajuns la o formula care, desi stim ca nu este cea definitiva, este functionala. Ramane ca, impreuna cu viitorii nostri pacienti, sa o perfectionam."


Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Comentariile 51-100 din 164

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • monica pe 9 Oct 2010, 21:43
    nu mai pot sa scap de el

    nu stiu ce e cu el e obsesie, nebunie, iubire....nu stiu dar nu accepta sa nu raspund la un telefon daca nu raspund suna incontinuu daca inchid telefonul ma suna pana decshid telefonul si s-a intramplat in 2 ore 286 de apeluri sa am.cand am incercat sa ma despart de el m-a batut, s-a intamplat de mai multe ori...face crize, a incercat sa ma omoare, se intampla cand eram noi doi numai, mai nou o face si in publc si nimeni nu se baga iar prietenii care se baga ii agreseaza si pe ei. ultima oara am fost la politie, mi-a zis ca nu se baga in asa ceva. a vb la tel un politist cu el dar tot n-a inteles.m-a asteptat in fata usii si cu amenintari agresiv si etc. nu se baga nimeni nu ii este frica de nimic. nu stiu la cine sa mai apelez sincer. am servici si nu pot pleca din oras. stie unde stau unde lucrez. mi-a mai facut scandal la munca mi-a facut acasa. e in stare de orice si nimeni nu intelege ca ma tem pt viata mea. va rog un sfat. ma obliga sa ma mut cu el si nu vreau si nu am scapare.....va rog ajutati-ma cumva.

    1
    0

  • Maria pe 22 Sep 2010, 21:47
    Nu stiu ce simt pt el...

    Buna! Am si eu o problema..deci sa incep cu inceputul..am un iubit..pe care il iubesc extrem de mult.Suntem impreuna de aproape 1 an jumate..ne intelegem foarte bine impreuna..nu imi imaginez viata fara el..chiar avem planuri de viitor..nu'mi doresc pt nimic in lume sa ne despartim,dar..acum ceva timp am cunoscut un baiat.. si ieseam impreuna cu el si mai multi prieteni,dar cu acel baiat m'am imprietenit foarte bine..eram cei mai buni prieteni..intr'o seara cand am avut nevoie de ajutor m'a ajutat si i'am multumit si mi'a spus k pt asta sunt facuti prietenii..in seara aceaa am baut amandoi si ne'am sarutat..eram constienta k imi insel prietenul,dar nici nu regretam..a doua zi nu am regretat absolut deloc,dar el mi'a zis k se simte foarte prost fata de mn k m'a sarutat si i'am zis k nu e numai vina lui si nu are de ce sa se simta asa..cand am iesit a doua zi s'a comportat putin rece cu mn si nu m'a bagat in seama..apoi dupa un timp mi'a zis k prietena lui pe kre si'o facuse a aflat k ne'am sarutat si nu ii mai da voie sa vorbeasca sau sa iasa cu mn..evident mi'a spus ce dorinta are prietena lui si mi'a zis sa nu il mai caut pt k nu o sa mai vb o vreme si ma va cauta el..dar a trecut mult timp,asa ca l'am cautat si mi'a raspuns ea,l'am mai cautat si a doua oara si nu a vrut sa raspunda...de atunci a trecut cam un an si noi nu am mai vb..cand ne intalnim pe strada ne privim in ochi si..chiar am simtit un sentiment ciudat in burta cand m'a privit..ma gandesc mereu la el,imi lipseste foarte mult,este atat de dragut si sunt foarte confuza.. nu stiu daca regret cele intamplate si ii vreau prietenia inapoi sau vreau mai mult decat atat..dar cu toate astea sunt constienta k nu pot fi cu el pt k nu vreau sa mai imi insel prietenul inca odata cu el pt k il iubesc..as vrea sa stiu ce simt pt el..vreau sa vina la mn si sa vorbeasca cu mn..pt k eu una nu ma mai pot duce la el sau sa il caut..pt k as cadea de fraiera..dar ma intreb de ce nu a venit pana acum sa vorbeasca cu mn deoarece ma priveste cu regret knd ne intalnim pe strada si inca mai este cu prietena lui..si eu si el avem iubit/a,dar parerea mea e k daca el tinea asa de mult la mn putea makr odata pe luna sa ma sune sa ma intrebe ce mai fac,dar el nu a mai dat nici un semn de viata.Am discutat problema asta si cu prietena mea cea mai buna,dar nici ea nu ma poate ajuta.. va rog..spuneti'mi..cat trebuie sa mai astept asa? o sa ma mai caute vreodata? regreta macar putin k nu mai suntem cum eram inainte?..as vrea sa stiu daca comfuzia mea se trage de la saruturile din acea seara.Multumesc !

    0
    0

  • stan claudia pe 22 Sep 2010, 04:36
    vise pierdute

    am nevoie de sfatul unui pshiolog. daca puteti va rog sa ma ajutati.

    0
    0

  • lory pe 20 Sep 2010, 16:00
    stare de neliniste nejustificata

    Buna ziua, Am 25 de ani si va rog mult sa ma ajutati , simt ca nu mai sunt stapana pe mine, am anumite stari de neliniste care nu sunt justificate tot timpul, de fapt nu cred ca sunt justificate deloc. Aceste stari au aparut in urma cu cativa ani, dar atunci erau mai rare, o data la cateva luni, poate si la 6 luni, dar acum sunt tot mai dese, kiar de cateva ori pe luna. Nu stiu ce sa fac, nu pot explica ce se intampla cu mine in acele momente, ma simt lipsita de vlaga, nu vreau sa vad pe nimeni, ma enerveaza toata lumea, chiar si persoanele dragi, nu pot sa dorm noaptea, atunci cand ma pun in pat seara simt nevoia sa stau mai mult intr-o pozitie deoarece daca imi skimb mai des pozitia am impresia ca ma simt mai rau. Nu mai stiu ce sa fac, m-am indepartat de prieteni, de familie, de colegii de la serviciu si mai ales de sotul meu ( sunt casatorita de 1 an), care continua sa-mi zica ca m-am schimbat foarte mult, ca sunt de nerecunoscut, ca nu stie ce se intampla cu mine…Va rog mult sa imi spuneti ce sa fac sa ies din aceste stari, am nevoie de tratament medicamentos? Multumesc!

    1
    0

  • rosculet pe 2 Sep 2010, 08:15
    pedepse

    Credeti ca pedepsele aplicate copiilor trebuie sa fie de lunga durata? Un copil care "nu vrea" sau nu poate sa invete, are deficit de atentie, este in plasament, poate fi pedepsit pe o perioada mai mare de 2 saptmani(este privat de joaca, tv, afara, plimbari, interactiune cu alte persoane), avandu-se in vedere prelungirea pedepsei pana acest copil(are 9 ani, este clasa a treia) va dori sa fie ajutat sa invete, va dori sa depuna efort pt a invata? Aceste pedepse sunt date de psihologul abilitat sa faca asta din dorinta de "a-l stoarce" pt a ceda si a dori sa puna burta pe carte. Intrebarea mea este daca sunt bune aceste pedepse si daca dau intradevar rezultate. Trebuie sa spun ca innainte de pedeapsa, a fost cooptat intr-un concurs de genul "ce personaj vei deveni, unul negativ(cand nu doreste sa colaboreze, nu pune intrebari despre orice tine de cunoastere) sau unul pozitiv(cand doreste sa interactioneze cu ceilalti pt o mai buna cunoastere, cand doreste sa lucreze si sa respecte niste reguli), avand ca finalitate, in cazul in care ar fi castigat personajul pozitiv, o masinuta reprezentand acel personaj.Copilul, dupa 3 zile de efort a cedat si nu amai lucrat, nu a mai interactionat,manifestand lipsa de interes pt competitie. Dupa acest concurs, a fost lasat o saptamana sa se gandeasca ce doreste sa faca, s fie ajutat s invete mai bine sau sa fie lasat in pace de toata lumea care are asteptari de la el. Bineinteles ca, copilul araspuns ca doreste sa fie lasat in pace, sa nu mai fie ajutat, impins de la spate pt a invata, pe motivatia ca"nu vrea sa depuna efort, pt ca e greu". Credeti ca atitudinea psihologului a fost una corecta, sau trebuia luata alta masura?

    0
    0

  • helen pe 31 Aug 2010, 10:58
    cineva ma chinuie in somn

    Buna ziua am 25 ani !multe nopti visezi ceva straniu!doar simt ca cineva ma framinta in somn!o noapte am vazut in casa copia mia primplinduse prin casa apoi a venit in camera mea si am intrebato "cine esti?" si ea vroia sa ma duca de nas si cind ziceam tatal nostru ea se facea mai mica!!dar noaptea cind dorm am senzatii ca in alta camera alaturi e o umbra rea si se uita cu ura!!!AJUTOR !!!

    0
    0

  • Ecaterina pe 15 Aug 2010, 14:58
    feceorul mai mic

    sınt mama a trei copii feceorul mai mare a decedat ın anii 1999 a fost electrocutat ultimul e feceorul cel mai mic dar desigur la anii lui nu poti sa spui ca-i mic are 20 de ani de 10 luni sta acasa nu lucreaza aşteapta sa lucrez eu şi sa-l ıntretin, dar şi eu vreau ca bayatul meu sa lucreze sa aduca salariul acasa dar el toata ziua se afla la internet cafe. M-am staruit sa nu plece şi am cumparat calculator acasa, dar iaraş face ce face şi pleaca la internet cafe.Am ınceput cu binişorul nu yntelece, ıncep şi cu raul, amenintari, dar parca nici nu aude.Sınt descurajata ce sa fac, nu vreau sa-l perd. Va rog sa-mi dati o consultatie. Va multumesc anticipat.

    0
    2

  • clau pe 7 Aug 2010, 17:48
    probleme

    am nevoie de sfatul unui pshiolog. dak puteti va rog sa ma ajutati

    0
    1

  • nykollegeo pe 3 Aug 2010, 21:50
    sunt oare o persoana rea?

    buna ziua. am 32 de ani si de cand ma stiu am fost o persoana optimista,saritoare,dar tind sa cred ca situatia actuala ma depaseste. ca sa incep cu inceputul:in anul 1990 mama a fost diagnosticata cu endocardita miocardica;eu fiin sora mai mare am preluat atributiile mamei.am trecut peste asta(mamei punandu-i-se o valva metalica la cord)am crescut,m-am castorit,dar ghinionul nu ma lasa;primul meu copil se naste cu o malformatie,din cauza careia nici acum la 9 ani ai sai nu sta in sezut,nu vorbeste,nu vede,etc. cu ajutorul sotului ducem mai departe ghinionul.in 2003 socrii nu mai pot avea singuri grija de ei si ne mutam din alba iulia in bucuresti sa avem grija de ei,cunatul neputand singur(eu tot stateam acasa cu cel mare).printre alte semne ca D-zeu nu ne0a uitat,a sosit printre in 2004,noi fiul meu cel micpe care inca il mai consider bateria mea.in 2005socrul meu decedeaza si soacrei mele ii amputeza si cel de al doilea picior.eu cu sotul avem in continuare grija de soacra mea si de aici incepe toata problema mea de care nu stiu cum s-o rezolv in stilul meu (adica sa nu fac rau nimanui); in anul asta de criza va dati seama ca eu ca asistent personal al fiului meu nu realizez cine stie ce venituri(700 cu alocatii cu tot),iar sotul meu lucreaza ca bucatar dar nu "prinde purici"cum se zice ca asa e la patronideci nu avem un venit sigur in fiecare luna.soacra mea primeste in total~ 1450 lei(pensie-600,echivalent insotitor-534si indemnizatie de handicap-300).toti acaest bani sunt administrati dupa placul ei,iar cand ii cerem pentru noi dar tot cumparaturi in casa ne umileste ca ea ne tine pe noi ca nu am facut nimic pentru ea,ca la ce o ajutam noi,ca ne ramane casa,ca nu avem recunostinta,ca cine ne-a adus pe capul ei ,si multe altele nu este adevarat nimic din ce spune.am datorii la banci de 900 lei pe luna pentru credite facute sa renovez o baie, sa pun termopane la casa care inca e pe numele ei si al socrului meu ,nereusind sa facem succesiunea.eu nu i-am pus conditie sa-mi treca casa pe numele noastru(asa am fost educata sa ajut daca pot fara sa primesc prea multe in schimb,decat o vb buna).cand am inceput sa-i cer din banii pe care ii primeste fara sa-i mai dau explicatii pe ce s-au dus(atata timp cat facturile sunt platite si nu ii lipseste mancarea si alte necesitati)am devenit persoana nongrata (sotul tine cu mine ,dar e totusi mama lui)inclusiv pentru fratele sotului care atunci cand are nevoie de bani ii dam si noi si soacramea (fara ramburs) chiar daca nu locuieste cu noi sau sa ne ajute cu maica-sa.nu stiu ce sa mai fac.logic si multa lume cu care am vorbit mi-au zis ca as avea dreptate,dar cand vezi ca persoanele pe care le ajuti nu iti intorc favorul(ca familie)te doare si te intrebi daca nu poate gresesti tu. OARE SUNT O PERSOANA REA daca am inceput sa fac planuri(imaginare) de razbunare(cale legala)impotriva cumnatului si soacrei? nu stiu cum se procedeaza aici dar sper sa ma auda cineva.

    0
    0

  • danya5 pe 29 Iul 2010, 17:20
    vise spulberate...

    Ma numesc Danya si am 30 de ani iar in urma cu un an am intalnit un barbat minunat apropiat de varsta cu mine(el are 32),a fost dragoste la prima vedere pentru amandoi.A sustinut ca sunt iubirea vietii lui,ca nu a mai simtit asa ceva pentru nimeni...iar eu simteam la fel.Eram suflee pereche,parca eram predestinati sa fim impreuna,ne potriveam in toate.Ne iubeam enorm si ne placea sa fim impreuna,sa facem dragoste(ne completam perfect),sa povestim,sa ne plimbam.Ne-am facut planuri de casatorie si abea asteptam sa vina momentul acela,apoi urma un opil... Dar toate aceste vise s-au spulberat.In urma cu trei luni am simtit ca ceva nu este in regula cu el,parca ceva se schimbase.Am incercat sa vorbesc cu el dar ma incurajat ca totul este bine si nu trebuie sa-mi fac probleme.Dar intr-o zi l-am presat si mi-a spus: nu stie ce mai simte pentru mine si nici de ce.Noi comunicam si ne spunem tot timpul ce simtim si ce vrem,dar a spus ca de data asta nu a avut curaj,a sperat tot timpul ca este o toana.Relatia noastra nu a fost si nici nu este monotona,tot timpul am adus ceva nou...dar nu stie daca ma mai iubeste.Aspus ca nu este prima data cand i se intampla asta,toate relatiile anterioare s-au terminat din acelasi motiv:s-a racit si nu a mai simtit nimic pentru ele.Am incercat tot ce este omeneste posibil sa-l fac din nou sa ma iubeasca,sa simta cea pentru mine...dar e din ce in ce mai rau:abea daca ma mai poate atinge,iar dragoste facem din ce in ce mai rar(o data la o saptamana sau doua,iar inainte se intampla zilnic sau de cateva ori pe zi),.spune ca nu mai ma doreste.Celor din trecut nu le-a dat nici o sansa,a plecat si atat.In schimb acum vad ca se straduieste,vrea sa fim impreuna si sa simta din nou acel ceva.Am incercat sa-l conving sa mergem la un consilier,dar nu vrea...e conceptia aceea invechita ca daca consulti un psiholog esti bolnav. Oare ce s-a intamplat? Este posibil ca un om sa se raceasca asa pur si simplu cand era totul atat de bine?De ce simte asta mereu?Nu-i este frica sa se implice intr-o relatie si sa mearga mai departe ,dar atunci?De ce fiecare relatie se termina din acelasi motiv?De ce EU,care spunea ca sunt iubirea vietii lui si ca nu se ma poate intampla nimic rau?Si ce putem face? Am incercat sa luam o pauza,dar nu s-a schimbat nimic.Nu stiu totul a fost atat de brusc incat...nici nu realizez ce s-a intamplat si nici el.Ieri i-am spus ca-l parasesc,ca nu mai suport sa-l vad atat de rece sau ca face anumite lucruri doar pentru ca trebuie.A inceput sa planga sa-i mai dau o sansa poate ii trece pentru ca nu-si doreste nimic mai mult decat sa ma iubeasca din nou.Nu stiam ce sa-i spun si am hotarat sa mai amanam cateva zile,dar in timpul asta sa nu ne vedem sa vorbim doar la telefon si a fost de acord(spunea ca poate asa i se face dor de mine si ma cheama la el...;noi ne-am mutat imreuna din decembrie si era atat de bine). Va rog ajutati-ma cu un sfat.Ce sa fac?Sa-l parasesc cand il iubesc atat de mult?Sa raman cu el sa-l ajut sa ma iubeasca din nou? Dar cum? Mi a spus ca daca va simti ce simte acum nu va putea trai cu mine...Cum sa-l ajut sa ma iubeasca ? Si cat?Ne chinuim de tei luni,cat sa mai suport? Si cat sa mai suporte el sa stea langa cineva pentru care nu mai simte mai nimic...Va rog din suflet ajutati-ma...

    0
    0

  • mar4905 pe 27 Iul 2010, 12:25
    suparari in familie

    Am suparari in familie sotia vrea sa divorteze pe motivul ca eu nu reusesc sa-mi gasesc de servici sunt somer la 54 ani, comportamentul meu in ultimele luni nu a fost cel dorit de sotie nervi stres certuri...dar fara violenta acum sotia este plecata cateva zile la tatal ei in alta loc copilul meu baiat de 17ani e plecat si el amandoi vin peste 3 zile sunt singur si am o stare de frica de stres oboseala nu dorm am ganduri rele de a termina cu viata va rog dati-mi un sfat ce sa fac ..imi iubesc sotia copilul fac tot posibilul sa caut ceva de munca dar pana acum nu am reusit ma simt extenuat terminat sunt singur fara parinti frati surori ...doar o sora de-a sotiei cu care mai comunic dar nu mult ..ce pot face sa ma linistesc sunt intr-po statr ..plang mai mereu nu stiu ce sa fac

    0
    0

  • lili pe 26 Iul 2010, 15:22
    griji

    relatia dintre mine si cumnata mea este una formala. atat s-a putut. macar pentru bunul mers al lucrurilor am nevoie ca aceasta relatie sa aiba la baza putin respect. totusi constat ca nu este chiar asa si mai neplacut este faptul ca, fiica ei, deci nepoata mea care are 11 ani si care este un copil inteligent si plin de energie, capata usor , usor aceeasi indrazneala si tupeu precum al mamei ei. fata de mine si fata de oricine. daca o pui clar la punct se ataca mama. nu stiu cum sa procedez?! astept raspuns! multumesc!

    0
    1

  • Gabriel pe 24 Iun 2010, 18:47
    am nevoie de sfatul unui psiholog

    Am un deficit de atentie care se agraveaza tot mai mult... Ma poatea ajuta cineva? Va rog!

    0
    0

  • mugur20 pe 22 Iun 2010, 12:37
    am nevoie de sfatul unui psiholog

    m-a tot "roade" gandul la un fost iubit al actualei prietene! daca m-a poate ajuta cineva........raman recunoscator! multumiri anticipate

    0
    0

  • Adriana pe 21 Iun 2010, 23:23
    ce este mai bine?

    buna ziua.Eu am 15 ani .Acum 2 ani am plecat in vacanta la mama mea in italia unde am ramas si am repetat clasa a6a pt ca nu stiam limba . Dupa o perioara am vrut inapoi in Romania. Anul trecut in iuluie m-am intors dar cand am vazut ca mama pleaca am plecat din nou desi vorbisem sa ma inscriu aici la sc in clasa a7a .Ajunsa in Italia dupa 3 luni am vrut din nou in Romania si mama m-a mutat in alta scoala italiana pt ca zicea ca poate rezolva asta cumva sa nu mai plec.Eu in iarna trecuta am revenit la scoala in Romania . Acolo in italia copiii au incercat sa se imprieteneasca cu mine dar iau i-am tratat foarte rau. In Italia nu vrea aveam chef de invatat mama era la servici venea seara si eu nu aveam chef de invatat chiar daca ea ma lua sa invete si sa scrie cu mine dupa o zi de munca . In Romania eu invatam foarte bine aveam numai 9 si 10.Stamd in Italia tot timpu imi spura acasa in Romania la bunici la colegi. Acum mama vrea sa ma ia in vacanta luna viitoare eu iar as ramane langa mama ce mi-o iubesc foarte mult .Acum am vazut care este treaba cu prieteni falsi la care tot imi zbura mintea .Eu v-as ruga sa-mi ziceci ce sa fac acum eu trec in a8a . De multe ori zic ca plec la mama dar tot de multe ori zis ca raman iin Romania ca sa imi termin studiile si pe urma vom vedea .De multe ori ma gandesc ca dupa clasa a8a sa intru intr-un liceu de mate-info si apoi sa fac facultatea de medicina dar....nu stiu ce ste bine sa fac ajutati-ma. multumesc anticipat

    0
    1

  • Greta paul pe 17 Iun 2010, 23:45
    urgent va rog

    buna seara; am incerkat sa merg la un psiholog, insa nu a dat rezultate;ma tem pentru viatsa mea. Am momente kind pot lua un kutsit sa ma tai; knd pot sa incerk sa-mi vind korpul pe bani, sau knd pur shi simplu mushk pe cineva. Atunci kind ramin singura intru intr-o stare depresiva, insa nu pot nici sa fac ori sa tin legatura cu oamenii. va rog sa ma ajutati daka puteti. E binevenita si odiskutsie ku o persoana mai invirsta, kare sa poata raspunde la anumite intrebari. multumesk anticipat.

    0
    0

  • corina pe 9 Iun 2010, 17:46
    probleme in casnicie

    Buna ziua. Sunt Corina si sunt casatorita de 2 ani. Cred ca sotul meu ma abuzeaza psihic . Imi critica modul in care ma imbrac, in care imi aranjez parul si cand merghem in vizita la parintii lui imi cere sa nu ma machiez, sa nu port bijuterii. Mentionez ca mediul in care lucrez si nici varsta (31) nu imi permit sa ma imbrac indecent, dimpotriva, sunt mereu bine imbracata si primesc zilnic complimente pentru felul in care arat. In afara de asta, uneori ma ameninta cu bataia, au fost si niste momente urate anul trecut cand fiind in vizita la parintii lui, m-a jignit, mi-a spus lucruri urate, m-a bruscat. Uneori ma intreb de ce mai stau in aceasta relatie si nu gasesc raspunsul. Poate mi-e frica de singuratate, nu stiu, dar cu siguranta nu de o astfel de atitudine am nevoie. De asemenea, mi se pare ca parintii lui aun in continuare o prea mare influenta asupra lui, ei fiind ,,creierul ” multor decizii pe care el le ia. As vrea sa divortez, ce sa fac? Am intalnit de curand un barbat care ma apreciaza, si care imi place. Deocamdata suntem doar prieteni, nu stie ca sunt casatorita. Mi-e frica sa-i spun si mai ales sa-l las sa afle problemele mele. Ma simt in acelasi timp vinovata pentru ca ma simt atrasa de acest barbat, dar sotul meu, prin tot ceea ce face, nu reuseste decat sa ma indeparteze si mai mult, prin faptul ca, cu el nu ma simt protejata, inteleasa, acceptata..

    0
    0

  • anamaria pe 8 Iun 2010, 00:03
    sunt disperata... nu stiu ce sa fac

    Buna ziua! am 19 ani si sunt cu un baiat de un an jumate. parintii mei is divortati si am stat cu mami dar din cauza unor probleme in urma cu un an am ajuns sa ma mut la tati. am o sora vitrega cu doi ani mai mica decat mine. sora mea este o persoana foarte geloasa, foarte posesiva si de cand m-am mutat aici am inceput si eu sa iau in fiecare zi cate putin din gelozia ei. inainte sa ma mut nu eram geloasa. am ajuns acuma sa imi sufoc prietenul, sa-l controloz mai ales in telefon( ceea ce inainte nu faceam) am devenit foarte posesiva, pur si simplu vreau sa-l am tot timpul sub control. nu ma mai recunosc, comportamentul surorii mele l-am copiat si eu intro anumita masura, pur si simplu ma orbeste gelozia. nu vreau sa pierd tot ce am construit. ajutati-ma va rog sa-mi controlez aceasta gelozie. ce sa fac sa fie bine? v-as fii recunoscatoare daca mia-ti raspunde pe mail al anamariabuie@yahoo.com. va multumesc mult!

    0
    0

  • andreea pe 29 Mai 2010, 18:17
    vreau ca prietenu meu sa imi recunoasca in fata ca ma inselat.....

    trimitetimi raspunsul dumneavoastra la adresa tolocanandreea@yahoo.com

    0
    0

  • andreea pe 29 Mai 2010, 18:15
    cum sa fac sa am incredere in prietenul meu,si cum il fac sa recunoasca faptele...adica sa imi zica in fata.....

    am o relatie de mai bine de 2 ani.dar sa intamplat foarte multe.el e plecat la bacau,am impresia ca ma minte.cand il sun imi zice ca are treaba si nu poate vorbi.dupa 10 min il sun din nou si urla la telefon de ce il mai sun ca are treaba dar de fapt era la hotel unde este cazat totti colegii lui.seara cand il sun tot aud voci de fete in jurul lui,il intreb de ce imi face una ca asta si imi zice tot timpul ca is o proasta ca nu stiu ce vorbesc.seara cand il sun din nou nu imi raspunde deloc imi da pe ocupat zice ca ii obosit.vrea sa se culce.dar eu il mai sun dup miezul noptii si defapt el e in alta camera cu altele radeau beau mai exact petreceau.ce ma sfatuiti sa fac.il iubesc foarte mult,am facut si logodna.stam impreuna dati’mi un sfat.miam pierdut toata increderea in el.mai ales ca am fost aflat chiar in ajunul craciunului ca asta vara a stat cu o fata intr’un loc mai separat de lume.si am aflat asta dupa 4 luni.d atunci nu mai am incredere in el.si stiu si in momentul asta ca are alte relatii cu fete diferite.ce ma sfatuiti sa fac vreau sa afu adevarul de la el.cum sa fac?multumesc.....

    0
    0

  • Diana pe 22 Mai 2010, 16:42
    imi vine din ce in ce mai greu sa traiesc

    am unele perioade ca simt ka numai pot suporta tipete mamei sau supararea ei....cit de bine nu mai comporta oricum nu e multumita,si inca mai multe probleme ....cum as putea vb cu un psiholog?scietemi in casuta postala va rog mult,mersi anticipat.....daragaya_a@mail.ru

    0
    0

  • Iulia pe 20 Mai 2010, 15:36
    indecisa

    Buna ziua,ma numesc Iulia,am 21 ani si locuiesc in Romania.Prietenul meu are 23 ani si de 2 ani sta in Danemarca,suntem impreuna de 3 ani iar in ultimele 6 luni,relatia noastra incepe din ce in ce mai mult sa se termine.Un prim motiv pt care s-a ajuns la aceasta situatie,este distanta dintre noi si faputul k ne intalnim de 2 ori pe an,Aces motiv bineinteles a generat si altele lui fata de mine,chiar dak imi spune ca ma iubeste.Problema este ce deja simt k nu il mai iubesc,sau cel putin nu la fel de mult.Ce as putea face?

    0
    0

  • JASMINA pe 1 Mai 2010, 10:33
    Decizia vietii mele

    Buna am am 19 si am o multime e probleme sunt in cls 13 anul acesta dau bacu nu mam apucat de invatat nimk pana la ora asta si nu am nici un chef datorita problemelor de servici cuplu etc....Eu am stat k un tip 4 ani si ne am despartit din cauza familiei lui si a neatentie care mi o oferea datorita serviciului ....l am lasat pt distractie pt... alta viata mai buna si mam combinat k un tip k 13 ani mai mare ca mine imi oferea tot ce mi doream dar treptat a inceput sa aibe datorii...... si am stat k el pana in prezent adik 1an jumate si brusc mi a venit ideea sa luam o pauza, io in acest an jumate am vb mereu cu fostu si etc fiecare avand vieti diferite nu ne am putut uita niciodata .....el a suferit mult dp mine dar si a gasit refugiu in alte femei..... akm sta k una in casa lui care sa dovedit a fii inversul dorintelor astea el constand asta knd ne am revazut ajkm 2 sapt ..... knd am fost la ziua surorii lui ..... eu simt k ma iubeste dar si el dar ce facem k anu asta trecut? o sa sufere multe persoane din cauza noastra? cele de 1 an jumate a luat foarte urat alegerea mea plangeam amndoi non stop si iam zis sa luam o pauza si a zis dk plec nu ma mai intorc niiodata si ieri sa razgandit si a zis k ma lasa 1 saptamana sa vad ce vreau sa fac ..... il iubesc asa cred io nu mi e indiferent k dk era nu mai plangeam atat..... eu m am despartit de el dc tot io plang? si noua iubita a fostului sapt trecuta a facaut niste gesturi care la suparat i a furat banii etcsi ea sa imprumutat de niste banii de la sora lui si el asteapta k ea sa ia banii si dp i da papucii..... uneori as vrea sa stau singura...... ce fac pe cine aleg? sunt total martiana creieru meu nu mai vrea sa gandeasca........ "actualul" nu va reusi sa si plateasca datoriile care si le a facut datoriita serviciului k la degradat si mai e si varsta parintii mei nu l vor toata lumea ma streseaza ce m,a fac?

    0
    0

  • minerva pe 25 Apr 2010, 21:48
    eu sunt un psiholog si am nevoie de putzina practica

    id'ul meu este cata_joey @ yahoo.com iar dak avetzi nevoie ...sunt aici ...sper sa va fiu de folos :D

    0
    1

  • gaujeneanu mariana pe 23 Apr 2010, 15:02
    doresc sa vb cu un psiholog

    am destule probleme si nu am o situatie mat. acum sa ami pot permite sa consult un psiholog,va rog ajutati ma

    0
    0

  • vali pe 19 Apr 2010, 15:18
    sfat

    buna ziua,am doi nepoti unul de 3ani si 5 luni ,iar celalalt de 5ani si zece luni .Problema noastra a familiei este ca in urma cu vreo 4-5 luni in timp ce se jucau i-am auzit vorbind sa se dezbrace si sa se pupe pe organele genitale.In acel moment toata lumea a luat foc si cu greu ne-am putut calma ,am incercat sa vorbim cu ei pe rand, sa vedem de unde au auzit ori au vazut .dar bineinteles ca n-am obtinut nimic nici noi si nici surorile mele (adica mamele lor).Am fost cu totii socati si chiar speriati la gandul ca cineva ar fi putut abuza de unul dintre baieti poate la gradinita ,ori in alta parte desi ambii sunt in permanenta de parinti ori de bunici si nu au alt anturaj expeptandu-l pe cel de la gradinita. La momentul respectiv parintii copiilor au discutat cu ei si de atunci am incercat sa fim si mai atenti atunci cand sunt impreuna,dar zilele trecute in timp ce se jucau in curte,iar sora mea vorbea la telefon ,cel mare l-a muscat pe cel mic de penis .Am incercat sa vorbim cu cel mare sa vedem ce se intampla dar singurul raspuns primit a fost ca asa a visat el.Prin urmare suntem cu totii disperati si dorim sa ne adresam unui specialist care sa discute cu copilul deoarece consideram ca aceasta problema ne depaseste iar copilul are nevoie de consiliere din partea unui medic.As dori sa mai adaug ca ambii copii provin din familii foarte atasate de ei,ca sunt foarte iubiti si foarte bine crescuti.Multumesc

    1
    0

  • ioana pe 16 Apr 2010, 17:54
    ce pot face

    buna am 29 ani si 2 copii am si eu o problema cu sotul e mai tot timpul plecat vine la 4-6 sapt acasa dar indiferent ce as face se supara tot timpu tipa jigneste nu ma pot duce nicaieri cu sau fara copii nici sa platesc facturile nu vreau sa il pierd ce pot face cum il pot face sa inteleaga ca ma doare ceea ce face ca ma raneste

    0
    0

  • ioana pe 16 Apr 2010, 17:54
    ce pot face

    buna am 29 ani si 2 copii am si eu o problema cu sotul e mai tot timpul plecat vine la 4-6 sapt acasa dar indiferent ce as face se supara tot timpu tipa jigneste nu ma pot duce nicaieri cu sau fara copii nici sa platesc facturile nu vreau sa il pierd ce pot face cum il pot face sa inteleaga ca ma doare ceea ce face ca ma raneste

    0
    0

  • Emma pe 7 Apr 2010, 14:53
    psiholor

    as dori un email sau id de un psiholog.ms mult

    0
    0

  • diana pe 5 Apr 2010, 19:57
    nu mai pot

    am 16, ani dar nu mai pot, am avut si am in continuare o viata nu prea roz. probleme peste probleme. din cauza asta mam autoizolat pentru ca mi-era rusine. si cu anii totul se inrautateste, va rog mult cineva sa ma ajute..

    0
    0

  • diana pe 5 Apr 2010, 19:56
    nu mai pot

    sunt foarte depresiva

    0
    0

  • diana pe 5 Apr 2010, 19:55
    nu mai pot

    am 16, ani dar nu mai pot, am avut si am in continuare o viata nu prea roz. probleme peste probleme. din cauza asta mam autoizolat pentru ca mi-era rusine. si cu anii totul se inrautateste, va rog mult cineva sa ma ajute..

    0
    0

  • anisoara pe 26 Mar 2010, 15:54
    am obosit!

    am 18 ani dar...povestile din viata mea m-au traumat atit de puternic incit nu mai am viata normala..sunt obosita si fara gust de viata..am un prieten pe care-l iubesc enorm si posibil k si el ma iubeste dar are un caracter cu care mii greu doar atunci cind el e inervat..e foarte greu..nu-si da seama kind ma raneste..ma distruge sufleteste..nu pot sa-i schimb caracterul dar nici din inima nu-l mai pot scoate..am nevoie de un profesional care sa ma ajute,va implor..

    0
    0

  • Ionel pe 24 Mar 2010, 05:31
    deprimat

    Am probleme, va rog mult de tot ziceti-mi un ID a unui psiholog, de preferinta din Bihor. E serios! Va rog mult de tot.

    0
    0

  • natalia pe 18 Mar 2010, 18:13
    vreau sa ma schimb

    am avut o perioada foarte grea,nu zic ca si mai demult eram deprimata dar acum cu atit mai mult pina acum nu observam cum am venit sa-mi fac studiile in chisinau.cauza este aceea nu pot lua o decizie noua nu sunt capabila sa fiu in frunte adica nu am curaj,ca de exemplu stiu ca e drept dar eu nu ridic mina sa fiu eu apreciata dar miefrica sa deschid gura si nu inteleg de ce? citeodata pot sa fiu cascata sa nu aud lumea din jur acasa tatal imi spune ca nus buna de nimic ca nu voi ajunge nimic in viata foi fi un nimic chear am iceput sa ma decurajez sint o fire pasiva sai ma gindeam poate ca prietenul meu e asa si am ajuns sa-l urmez ce sa fac datimi un sfat

    0
    0

  • natalia pe 18 Mar 2010, 17:53
    vreau sa ma schimb

    am avut o perioada foarte grea,nu zic ca si mai demult eram deprimata dar acum cu atit mai mult pina acum nu observam cum am venit sa-mi fac studiile in chisinau.cauza este aceea nu pot lua o decizie noua nu sunt capabila sa fiu in frunte adica nu am curaj,ca de exemplu stiu ca e drept dar eu nu ridic mina sa fiu eu apreciata dar miefrica sa deschid gura si nu inteleg de ce? citeodata pot sa fiu cascata sa nu aud lumea din jur acasa tatal imi spune ca nus buna de nimic ca nu voi ajunge nimic in viata foi fi un nimic chear am iceput sa ma decurajez sint o fire pasiva sai ma gindeam poate ca prietenul meu e asa si am ajuns sa-l urmez ce sa fac datimi un sfat

    0
    0

  • Georgiana pe 7 Mar 2010, 15:38
    IL iubesc si acum

    salutare ! am si eu o intrabre ….! am fost cu cineva acum aprape 4 ani ..si dupa el am mai avut si alte relatii …toate bune si frumoase….insa ..la inceputurile relatiilor da intradevar …uitam de fostu ….insa ..dupa un anumit timp la fel…ca si in ziua de azi ..! cand trec pe lanaga el imi tresare inima si ma iau caldurile …..nujs ce sa zic ….il iubesc ? sau de ce nu pot sa mi-l scot din cap …ma mint de pe o zi pe alta .parca la`s vrea inapoi si pe de-o parte nu …sunt nelamurita…ma puteti ajuta ?

    0
    0

  • geo pe 5 Mar 2010, 15:50
    ajutati-ma!!:((

    am o problema si eu:((...nu stiu ce sa mai fak...sunt k un baiat de 8 luni...si il iubesc ff mult...dar nu stiu ce sa fak ne certam ff des...si numai din nimikuri...vinerea trecuta vorbeam k el pe mess...si mi-a spus ceva care m-a ranit enorm...inainte sa fie k mine a mai fost cu o fata...si mi-a spus k o viseaza tot timpul si k nu o poate uita...dar l-am iertat il iubesc mult..dar s-a schimbat ff mult..nu mai e k inainte...akuma el e la tzara si akolo este fata aceea...si akuma in momentu asta el are telefoanele inchise...si nu pot da de el...si ma gandesk k groaza k poate sa fie k fata aia..ce pot face?m-am gandit sa ma despart de el...dar nu vreau il iubesc mult...vreau sa ma ajutati...va rog...pooop....id meu este:geo_sooper_cool

    0
    0

  • andreea pe 5 Mar 2010, 15:04
    Am niste probleme si nu stiu cum pot sa le rezolv.

    Toata lumea imi zice ca de la un timp m-am schimbat si ca nu ma mai recunosc. Am inceput sa ma cert cu toata lumea din diverse motive. Am mare nevoie de un sfat. Va rog ajutati-ma. Id meu este: andreea_xp14 Va multumesc.

    0
    0

  • Mihaela pe 16 Feb 2010, 00:28
    Ereditar?

    Problemele psihologice pot fi ereditare?

    0
    0

  • KETAMINA pe 12 Feb 2010, 19:02
    sfat

    dak stitzi cumva un id-de psiholog...am nevoie sa vorbesc niste chesti care mi se intampla..sh am nevoie de nste sfaturi..

    0
    0

  • anonim pe 10 Feb 2010, 18:11
    nu stiu cum sa fac

    sunt cu prietenul meu de un an de zile mias dori mult sa ma casatoresc cu el dar de fiecare data cand ii pomenesc e ca si cum nu iar pasa . ce trebuie sa fac?

    0
    0

  • mihaela pe 10 Feb 2010, 12:46
    ajutati-ma

    pe 12 iunie 2009,fetita mea, de 15ani s-a sinucis,arucandu-se in OLT,cand diriginta a demascat-o ,ca avand multe absente.Fiindu-i teama sa-mi mai aduca si ea o suparare(eu am capatat un handicap grav,sunt aproape imobilizata)ea a decis sa renunte la viata.Era un copil bun,frumoasa,inteligenta,harnica.Am ramas cu cealanta fetita de 9 ani,care a fost razgaita casei,acum imi e greu s-o educ,practic mi-e teama sa o cert chiar daca raspunde,sau nu asculta.Va rog dati-mi un sfat ce sa fac cu propia persoana,nu mai pot pronunta macar numele decedatei,ca incep si plang,ma consum zi si noapte si mi-e teama sa nu am o cadere nervoasa si sa ma razbun pe cea mica,fiindca atunci cand vede ca sunt suparata,atunci tipa,alearga,canta.........Va multumesc!

    0
    0

  • anomim pe 9 Feb 2010, 17:22
    nu stiu ce decizie sa iau

    AM 29 DE ANI SI SUNT MARITATA DE 12 ANI SI IN URMA CASATORIEI REZULTA UN BAIETEL DE 11 ANI.ACUMA SUNT IN DIVORT,DEOARECE L-AM PRINS PE SOTUL MEU CA MA INSALA CU MAI MULTE FEMEI DE FOARTE MULT TIMP,NOI NU AM MAI AVUT RELATII SEXUALE DE 2 ANI SI JUMATATE DEOARECE NA TOT EVITAT CA ESTE OBOSIT.AM INCERCAT SA IL IERT DE DRAGUL COPILULUI SI EL A SPUS CA NU VREA SA MAI STEA CU NOI CA VREA CU CEALALTA.AM INTALES ACEST LUCRU DAR NU STIU CE SA FAC FIINCA NU AM POSIBILITATEA SA POT LUCRA UNDEVA FIINCA AM PROBLEME DE SANATATE { CU COLOANA} SI NU POT FACE NAVETA SUNT CAM DEPARTE DE ORAS SI NU POT LASA COPILUL SINGUR DE LA 07-16 ACASA.CINE SE MAI OCUPA DE EL ATUNCI.MAS MUTA LA ORAS DUPA DIVORT DAR CU CE SA MA INTRETIN PE MINE SI PE COPIL,NU CRED CA AM SA-MI GASESC DE LUCRU CU PROBLEMELE MELE DE SANATATE PE CARE LE AM.COPILUL NU VREA SA MEARGA LA EL SI NICI EU NU VREAU SA IL LAS LA TATAL LUI.CE SA FAC?

    0
    0

  • diana pe 6 Feb 2010, 22:53
    nu stiu pe cn sa aleg..

    buna...am o problema...nu stiu intre cn sa aleg...vara treqta imi placea de cnv si ink imi mai place...dar nu stiam dak si respectivului ii placea de mn pt k este mai mare..ma rog..intre timp mi-am facut un alt prieten, la kre am inceput sa tin...si ne intelegeam perfect...acum ink ne intelegem...dar la tel ne certam...si colac peste pupaza a aparut in viatza mea celalt si mi-a zis k si lui ii placea de mn vara treqta si ink ii mai place si k ar vrea o relatie serioasa...si k nu mi-a zis pana acum deoarece ii cunostea pe parintii mei si ii era naspa...ce fac pe cn aleg..imi place de ambii...ajutor va rog

    0
    0

  • allima pe 6 Feb 2010, 00:10
    sunt disperata.............

    fostul meu prieten nu ma lasa in pace, ma urmareste ma sperie cu cuvinte. vrea sa-mi bata prietenii, fiinca l-am lasat. nu mai pot sa fiu impreuna, dar nici cu altu nu pot din cauza lui, am inpresia ca nu n-o sa ma lese niciodata in pace, cum sa-l mai convind oare???

    0
    0

  • Allina pe 6 Feb 2010, 00:04
    am probleme

    ................

    0
    0

  • anuca pe 2 Feb 2010, 19:41
    informare

    buna ziua, as dori sa pot vorbi cu un psiholog on line, pt ca nu dispun de timp sa merg la un cabinet. as dori sa-mi spuneti ce modalitati de plata si de comunicare cu un psiholog exista. va multumesc

    0
    0

  • cristi pe 31 Ian 2010, 11:51
    jocuri de noroc

    buna ziua sunt un om disperat am pierdut familia prieteni absolut tot ma-m nenorcit pe viata ajutati-ma nu stiu ce sa mai fac simt ca inebunesc pe zi ce trece fac numai rau celor care imi erau dragi cred ca daca nu reusesc sa imi revin singura varianta este sa ma omor decat sa le mai fac si altora rau.VA ROG AJUTATIMA

    0
    0

  • paul pe 22 Ian 2010, 17:33
    dureri ale piciorului fantoma

    buna ziua am picior sting coapsa amputat de 3 ani si doare foarte rau nu fizic ci psihic posibil sa recomandati remedii sfaturi pentru a trece peste.multumesc

    0
    0
Pagina « 1 2 3 4 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod