Proiectul "Noua fata a Bucurestiului" aduce o galerie de arta in aer liber

Facebook Twitter gplus Comenteaza
Proiectul

Piata Obor s-a transformat, incepand cu aceasta saptamana, intr-o galerie de arta in aer liber, gazduind o expozitie urbana de arta digitala, care cuprinde cateva dintre cele mai valoroase si inedite lucrari ale apreciatei artiste japoneze, Aya Kato.

Aceasta initiativa apartine Galeriei de Arta Digitala 115 si reprezinta primul pas din cadrul unui proiect de revitalizare vizuala a spatiului urban, "Noua fata a Bucurestiului", pe care 115 il lanseaza cu scopul de a facilita accesul bucurestenilor la cele mai noi lucrari ale artistilor digitali, plasandu-le in spatii publice cu trafic intens.

Piata Obor este primul spatiu public transformat intr-o galerie de arta, prin amplasarea unui numar de noua lucrari de mari dimensiuni din cadrul expozitiei "Flower of Memory". Lucrarile artistei Aya Kato reprezinta o invitatie pentru privitori de a regasi curozitatea si placerea de a se lasa purtati intr-o alta dimensiune decat cea a vietii de zi cu zi. Lucrarile vor fi expuse in Piata Obor timp de doua luni.

"Prin acest proiect, ne propunem sa aducem arta digitala cat mai aproape de oameni, sa identificam in spatiul public suporturile potrivite pentru lucrarile de arta si sa transformam orasul intr-un loc in care ne face placere sa ne petrecem timpul. In al doilea rand, ne dorim ca actiunile noastre sa reprezinte un prim pas in schimbarea si imbunatatirea calitatii peisajului urban si a modului in care percepem orasul, iar, pana acum, initiativa noastra s-a bucurat de sprijinul unui numar mare de parteneri.", au declarat fonadatorii 115.


Galeria 115 isi propune sa deruleze o serie de actiuni de acest tip in cadrul proiectului "Noua fata a Bucurestiului", astfel incat principalele spatii publice din Capitala, precum intersectii, piete sau statii de metrou, sa devina, rand pe rand, galerii de arta neconventionale, deschise permanent tuturor locuitorilor Capitalei.Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod