Consultatii psihologice... online

Facebook Twitter Comenteaza
Din data de 10 aprilie, s-a deschis primul cabinet de psihologie online care respecta regulile de functionare ale acestui tip de demers psihologic. Fara a se substitui psihoterapiei, cabinetul ofera consultatii psihologice in limba romana, in baza unei programari. Cabinetul ofera si avantaje, cum ar fi costurile reduse si posibilitatile variate de plata, inclusiv de pe card.

Cabinetul online al Centrului de Psihologie de Actiune si Psihoterapie - CPAP se adreseaza:

  • persoanelor care locuiesc in tari in care limba vorbita este diferita de limba romana, limba materna. Este cunoscut faptul ca o relatie psihoterapeutica este mai dificila in alta limba decat in cea materna.  
  • persoanelor care prefera sa abordeze relatia cu un psihoterapeut in limita mai impersonala a virtualului.
  • persoanelor care au dificultati in a se deplasa sau calatori.
  • persoanelor care locuiesc in orase mici si sate in care nu poate sa functioneze un cabinet de psihoterapie.

Cabinetul online se caracterizeaza printr-un element unic, si anume introducerea unui cadru in spatiul virtual. Astfel, navigatorii trebuie sa stabileasca cu psihologul lor un contract stabil, discutat de ambele parti.

Consultatiile sunt oferite de psihologi cu practica in domeniu, formati in scoli de psihoterapie - psihanaliza si psihodrama. Fiecare psiholog are o camera a lui, in care sunt posibile sedintele, in baza unui programari. Confidentialitatea este asigurata la fel ca si in cazul oricarui tip de interventie psihologica.


Cabinetul online nu se poate constitui intr-un substitut al cabinetelor de psihoterapie si nici nu este un serviciu de consiliere. Activitatea de consiliere online este specifica si strict diferita de toate celelalte tipuri de activitate psihologica, constituindu-se intr-o psihologie virtuala, cu scopul intelegerii a ceea ce se intampla in campul psihologic al unei persoane.

Claudiu Ganciu, psiholog la CPAP, explica necesitatea infiintarii unui astfel de cabinet: "Cabinetul online a aparut in urma numeroaselor mesaje si solicitari online. Multe persoane, in special din afara tarii sau din localitati mici sau izolate, care nu au acces la o forma de interventie psihologica sau psihoterapeutica, au cerut de-a lungul timpului ajutor, atat pentru ei insisi, pentru cuplul din care fac parte, cat si pentru copiii sau adolescentii lor.

Am constatat ca, pentru un psiholog, un mesaj este necesar sa respecte anumite reguli: sa fie spontan, sa fie limitat ca timp, sa faca abstractie de tasta 'delete'.
Corespondenta prin mail nu era satisfacatoare si eficienta, intrucat lipsea contactul direct.

Urmatoarea tentativa a fost pe forum direct dar, din pacate, pe forum nu exista confidentialitate si nici o motivatie corespunzatoare, astfel incat, desi cuprinde aspectul de relatie (psihologul fiind prezent in timp real), lipseste aplecarea spre o autocunoastere profunda, aspectele psihologice puse in joc in cadrul unei relatii tip forum fiind mai mult cognitiviste.

In acest context, ideea de a imbina mailul cu forumul, ca forme de comunicare, a aparut cu usurinta. Depasind (partial) aspectele tehnice, pentru care nu avem pregatirea necesara, am optat pentru un sistem de chat in cadrul unui cabinet virtual.
Experienta a fost surprinzatoare - timp de doi ani, acest cabinet a fost testat in diferite ipostaze si s-a ajuns la o formula care, desi stim ca nu este cea definitiva, este functionala. Ramane ca, impreuna cu viitorii nostri pacienti, sa o perfectionam."


Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Comentariile 151-164 din 164

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • maria magadalena pe 4 Sep 2008, 02:04
    droguri

    buna ziua.sunt deosebit de interesata de acesta metoda noua(cel putin pe plaiurile mioritice)de consiliere online..vreau sa primesc detalii la adresa de mail de mai sus.doresc sa incep un astfel de program dar as vrea sa aflu mai multe despre aceasta metoda precum si modalitatile de plata.ma intereseaza in mod particular daca psihologii clincii au experienta in tratarea dependentei de droguri .astept cu interes rapunsul dumneavoastra.cu stima,maria

    0
    0

  • Cristina pe 26 Aug 2008, 17:06
    informatii

    doresc si eu sa vb q un psiholog se poate p mess? astept raspuns.multumesc:)

    0
    0

  • kristyana pe 25 Aug 2008, 13:38
    va rog sa imi raspunde-ti

    am si eu o problema,de cateva zile m-am certat cu prietenul meu si nu ma mai pot gandii la nimic altceva decat la el,nu pot sa mai fac nimic,a fost o relatie frumoasa dar el s-a indepartat mult de mine.ne desparte doar 20km si zice ca nu merge o relatie la distanta,nu mi se pare o distanta prea mare.s-a despartit de mine pt ca nu ne-am vazut de 2 saptamani,va rog sa ma ajutati pt ca nu stiu ce sa mai fac.as avea nevoie de un psiholog.as fi recunoscatoare daca cineva mi-ar recomanda un psiholog bun.id-ul meu este blonda_sexy2106

    0
    0

  • lili pe 22 Aug 2008, 16:30
    gradinita VA ROG SA-MI RASPUNDE-TI

    VA ROG DIN SUFLET SA MA AJUTATI NU MA MAI POT GINDI LA NIMIC ALTCEVA IN AFARA DE APROPIEREA ZILEI IN CARE FATA MEA VA TREBUI SA MEARGA LA GRADINITA.IMI ESTE FOARTE FRICA DE REACTIA EI DEOARECE ANUL TRECUT NU A STAT DECIT 4 ZILE APOI NU A MAI FOST CHIP SA O POT TINE ACOLO PUR SI SIMPLU ERA AGATATA DE MINE. VA IMPLOR DATI-MI UN SFAT DE 2 SAPTAMANI NU MA POT MINCA DIN CAUZA STRESULUI.

    0
    0

  • anda pe 18 Aug 2008, 22:11
    probleme in dragoste , pot deveni ele o boala pe sistem nervos ?

    buna, am si eu o mare problema, as dori sa dicut cu un psiholog [ un id , mail ] ; de fiecare data cand ma cert cu prietenul meu , ma enervez foarte tare , uneori am senzatia ca nu ma mai pot controla , o stare de frica, de teama :-s ce m-ati sfatui ?

    0
    0

  • alexandra pe 26 Iul 2008, 12:48
    hipnoza

    as dori sa stiu daca este posibil ca prin sedintele de hipnoza sa poti vedea in viitor.am citit in multe carti despre acest subiect dar nu am gasit nimic concret.v-as ruga sa imi raspundeti la aceasta intrebare.ma intereseaza foarte mult sa afluu detalii cu privire la acest subiect.va multumesc

    0
    0

  • cristina pe 23 Iul 2008, 17:21
    sfat

    Am o relatie cu un baiat de 4 ani de zile problema este ca nu stiu ce ne tine impreuna in afara de iubirea lui.Am momente cand simt ca il urasc dar cand vine momentul sa ne despartim nu pot ,simt ceva ce seamana cu iuburea.Locuim impreuna ,poate obisnuinta sa fie de vina?Cel mai grav este ca in urma cu un an am intalnit un baiat care m-a facut sa ma simt fericita si inca tinem legatura dar nu pot renunta la celalalt pt el.Ma simt cea mai vinovata fiinta de pe lume nu stiu ce sa fac.Am fost la psiholog si mi-a spus sa ma mut ca sa pot face o alegere dar nu pot .Sentimentele mele sunt foarte inselatoare Va rog ajutati-ma

    0
    0

  • Alina pe 20 Iul 2008, 12:46
    am nevoie de ajutor

    Sunt convinsa ca am o problema si nu stiu cum sa o rezolv. De mai multa vreme am tot felul de stari depresive si as vrea sa stiu cum pot sa ma programez la un consult psihologic. Daca ma puteti ajuta, va rog sa -mi scrieti in acest sens. Multumesc

    0
    0

  • dydy pe 18 Iul 2008, 13:21
    sal

    am si eu o problema..dar as prefera sa vorbesc depre ea pe mess.. as dori id`ul unui psiholog .. multumesc

    0
    0

  • Ionut pe 30 Iun 2008, 20:58
    Tot eu

    Am fost invitat la o nunta a unui asa zis prieten la care nu m-am dus pentru ca m-a jignit profund si nu-l pot ierta niciodata. Prin faptul ca nu m-am dus i-am si dat de inteles ca "bai nene dar mai ai si nesimtirea supercrasa sa ma inviti la nunta ta dupa ceea ce mi-ai facut????" In plus de asta oricum nu m-as fi dus pentru ca nu aveam cu cine. Deasemenea am fost invitat la nunta unei verisoare la care la fel nu m-am dus din lipsa de partenera. Problema mea seamana partial cu cea a Irinei din comentariul de deasupra mea. Am avut momente in care mi-am zis ca rezolvarea este sa ma nasc din nou, dar asta nu se mai poate. OBSERV CA TRAIM INTR-O TARA PLINA DE OAMENI BOLNAVI, VA ROG FOARTE MULT SA MA SCUZATI DE LIMBAJ, DAR E ADEVARAT. Cand oamenii te vad implinit si fericit cauta neaparat sa te distruga, ceea ce biserica denumeste "uratori de bine."

    0
    0

  • Ionut pe 30 Iun 2008, 20:42
    Un Sfat

    Am avut o relatie cu 6 ani si jumatate in urma care are repercusiuni pana in ziua de azi datorita traumei pa care am suferit-o. Nu reusesc sa mai am o relatie cu o persoana de sex opus din lipsa de incredere in persoanele de sex opus. Problema e ca sunt ca o carte deschisa din acest punct de vedere(adica o persoana de sex opus vede imediat "problema", adica ma citeste imediat). Cu alte cuvinte refuz sa mai simt, dar nu mi-e bine deloc facand asta. Mi-a inselat increderea pe care i-am acordat-o, ne-am facut reciproc promisiuni pe care ea ulterior nu si le-a respectat. Ma suspecta mereu, parca dorind sa ma prinda cu ceva, cu toate ca nu-i dadeam motive. M-a inselat cu fostul prieten cu care mi-a spus ca ramasese amica. Iar eu nu pot sa concep de ce ar fi facut asta din moment ce comunicarea dintre noi mergea foarte bine. Totusi incepusem sa o suspectez de apucaturi sadice la adresa barbatilor. O stiu muuult prea bine si nu are cum sa se schimbe. Mie nu mi-a picat bine niciodata treaba cu am "ramas prieten cu fostul/fosta". Chiar nu inteleg cum gandeste respectivul/respectiva. Probabil depinde si de profunzimea relatiei avute..Poate ca sunt eu mai "batut in cap"(sic) si nu inteleg. Relatia a fost frumoasa la inceput dar..m-a/m-am indepartat de restul oamenilor fiind cu ea si de cei de varsta mea(acum am 27). Era foarte posesiva. Vreau sa iubesc din nou si vreau sa AM CURAJ SA SIMT DIN NOU. Cum sa gasesc persoana potrivita printre atat de multi oameni superficiali? M-am intalnit cu o verisoara pe care nu am mai vazut-o de mica, iar acum este femeie in toata firea. Ma simt rau pt ca seamana la comportament cu fosta mea, dar si la fizic. Are o rel stabila cu un tip, iar eu neavand una nu mi-e bine deloc. Nu stiu daca intelegeti "chestia".. Nu mai am incredere in mine. Cel putin nu cea pe care o aveam cu ani in urma, cand "spargeam avioane". Mi-a luat pofta de viata. Vreau un sfat va rog. Daca doriti si alte detalii va mai dau.

    0
    0

  • irina pe 28 Iun 2008, 09:59
    va rog dati mi un sfat

    sunt cu prietenul meu de 4 ani si locuim impreuna de 2 insa ma inseala , il iubesc mult si si el imi spune ca tine la mine dar tine si la cealalta , si ca nu vrea sa ma piarda , asta se intampla de vre o 6 luni , de atunci planga intr una , m am indepartat de rsul oameniilor , am ramas singura , ma consider vinovata de tot ( desi concret nu stiu de ce m a inselat ) nu mai am sperante de viitor desi nu am nici 25 de ani , va rog mult dati mi un sfat si va vor ramane datoare. Mentionez ca lucrez si cu ei 2 si ca nu imi pot schimba locul de munca sau locuinta , va rog mult ajutati ma cu un sfat. Va multumesc

    0
    0

  • mihai cornelia pe 22 Iun 2008, 14:39
    am nevoie de ajutor

    am o fetita de 31 de ani, surdomuta care a inceput sa fure din casa bijuterii pt a le duce la amanet. a incercat de doua ori sa se omoare iar de la spital ni s-a spus sa facem consiliere psihologica dar nu stiu unde se poate pentru surdomuti. in afara de asta este indragostita, cu o dragoste nebuna de un baiat care este casatorit si care este pur si simplu terorizat de ea. nu o intereseaza ca el este casatorit. raspunsul ei este ca il iubeste. in clipa asta nu este suparata ca a furat ci ca eu s-ar putea sa-i spun baiatului ca ea a furat. nu stiu ce sa mai fac. in clipa asta ma simt depasita ca mama. am mai avut o fetita care a murit in anul 2000 si de atunci au cam inceput problemele.va multumesc din suflet pentru orice sfat sau indrumare.

    0
    0

  • Victoria pe 14 Iun 2008, 21:53
    Rezolvarea acestei probleme depinde veata mea mai departe

    am o relatie serioasa cu un baiat acum un an si doua luni e prima dragoste a mea adevarata a lui la fel eu implinesc pe 30 iunie 20de ani iar el de ziua mea o sa faca 20si jumate ,problema e ca dorim ambii sa ne casatorim dar e o problema la mijloc el mai are doi ani sa invete eu insa acum am terminat problema e ca, nu mai pot sa astept am facut foarte multe lucruri ca sa intaresc dragostea noastra am inceput veata sexuala acum o luna si jumate totul pare foarte minunat am crezut ca o sa fie mai usor daca noi in acest rastim ne vom iubi cu adevarat insa pot sa spun ca din contra s-a ingrelat inca o problema mare e ca nici a mei dar nici ai lui nu stiu de aceasta ei toti cred ca noi ne iubim ca inainte pur si simplu ne intilnim .Nu stiu ce sa fac eu mai departe el spune ca asteapta cu mare nerabdare vremea in care nu va mai depinde de parinti el nu poate sa se casatoreasca din cauza ca el doreste ca noi sa nu depindem de nimeni. Da eu cu asta is deacord dar credeti-ma mieste foerte greu apropo el era primul bait in veata mea adica eram virgina cind am inceput veata sexuala cu iubitul meu eu il iubesc foarte mult va rog din suflet dati-mi un sfat ce sa fac eu mai departe nici nu stiu cum o sa evoluieze relatia noastra mai departe nici macar nu pot presupune apropo in relatia cu parintii lui la inceputul relatiei noastre nu era cam bine lor le era frica ca baiatul lor sa nu lesa universitatea din cauza mea acum pot sa spun ca toul parca s-a mai linistit dupa ce au inceput sa ma cunoasca dar nustiu pe cit timp .VAROG DIN SUFLET AJUTATIMA VA MULTUMESC MULT!!!!!!

    0
    0
Pagina « 1 2 3 4 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod