Colegiul Medicilor va colabora cu reprezentantii pacientilor cu afectiuni cronice

Colegiul Medicilor din Romania si Coalitia Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice din Romania (COPAC) au semnat astazi un protocol de colaborare prin care se urmareste identificarea problemelor din sistemul de sanatate si gasirea de mijloace pentru inlaturarea acestora ori pentru diminuarea efectelor negative.
"Pentru Colegiul Medicilor din Romania, aceasta colaborare inseamna o readucere la valorile traditionale a relatiei intre medic si pacient. Inseamna ca avand interese comune, medicii si pacientii trebuie sa actioneze in comun. Inseamna, de asemenea, o participare activa a societatii civile in constructia unui sistem de ingrijiri de sanatate care sa nu mai fie organizat numai pe principii utilitariste - cost - beneficiu - ci si pe principii etice", a declarat prof. dr. Vasile Astarastoae, presedintele Colegiului Medicilor din Romania.

Cezar Irimia, presedintele COPAC a declarat ca isi doreste ca acest parteneriat sa se traduca printr-o relatie mai buna intre medic si pacientii sai.
"Sper ca acest parteneriat sa determine dezvoltarea si reformarea relatiei medic-pacient. Numai impreuna, intelegand greutatile si problemele cu care se confrunta atat pacientii, cat si corpul medical, putem cladi o relatie durabila bazata pe incredere si sprijin reciproc", a adaugat presedinte COPAC.

Conducerile celor doua organizatii se vor intalni periodic, vor fi desemnati reprezentanti care sa identifice principalele deficiente din domeniul relatiilor medic-pacient si sa propuna masuri de eliminare a acestora.
Colegiul Medicilor va acorda sprijinul necesar pentru solutionarea intr-un termen cat mai scurt si in conditiile legii a oricarei sesizari, facute de membrii COPAC, cu privire la modul in care le-au fost acordate serviciile medicale.

COPAC va sustine actiunile Colegiului Medicilor din Romania care vizeaza cresterea calitatii actului medical, a diversificarii serviciilor medicale ori a acoperirii necesarului de medicii pe tot teritoriul tarii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod