1 copil moare la fiecare 3 secunde din cauze ce pot fi prevenite

In lume, 9,2 milioane de copii mor anual inainte de implinirea varstei de 5 ani. 40 % dintre cele 9,2 milioane de copii decedeaza in prima luna de viata. In 85 % din cazuri, mortalitatea infantila este provocata de cauze care ar putea fi prevenite, cum ar fi pneumonia, diareea, complicatiile la nastere, malaria, pojarul, SIDA si malnutritia.
In Romania, rata mortalitatii infantile este la nivelul cel mai inalt din Europa. Mortalitatea copiilor mai mici de 1 an este de 22.9 ‰, fata de media Uniunii Europene de 5.72‰.

Salvati Copiii Romania doreste sa contribuie la imbunatatirea conditiilor de viata a grupurilor defavorizate si lanseaza oficial in Romania Campania pentru Supravietuirea Nou-Nascutilor si Copiilor.

Toti copiii au dreptul la viata, de aceea trebuie sa facilitam accesul nou-nascutilor si a mamelor acestora la serviciile medicale de baza.
Sa nu uitam ca 1 copil moare la fiecare 3 secunde din cauze ce ar putea fi prevenite. De aceea, vrem sa determinam implicarea reala si a autoritatilor romane in atingerea Obiectivului 4 de Dezvoltare al Mileniului. Pana in 2015, putem sa salvam 6 milioane de copii care mor anual din cauze ce ar putea fi prevenite
”, a declarat Gabriela Alexandrescu, Presedinte Executiv al Salvati Copiii România.

Lansarea proiectului a avut loc in prezenta Primarului General al Capitalei, Sorin Oprescu, care a evidentiat importanta si necesitatea unui astfel de program pentru reducerea mortalitatii infantile in Romania.
Alianta Internationala Salvati Copiii a stabilit ca prioritate strategica pentru 2010 – 2015 dezvoltarea de programe globale in domeniul nou-nascutilor si al supravietuirii acestora.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • adina pe 23 Mai 2009, 23:55
    interesant articolul

    Ce pot spune...sunt incantata ca se lanseaza un astfel de proiect si ma bucur...ca primarul capitalei este medic de profesie...Ti se zburleste parul pe tine cand iti dai seama ca o multime de copii mor nevinivati in ziua de azi, ca multe boli se pot preveni prin vaccinari si prin alte metode. Si eu am copil mic si ma doare sufletul cand am citit ce ati scris mai sus. Bafta in punerea in plan a proiectului si putere pentru finalizarea lui!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod