Cauzele diabetului de tip 2 pot fi ereditare!

Activitatea redusa in timpul dezvolatarii fatului se pare ca sporeste sensibilitatea ca in timp copilul sa sufere de diabet de tip 2, sugereaza un nou test.
Retardarea dezvoltata intrauterin, determina ca nou-nascutul sa aiba o greutate mica la nastere, si a fost asociata cu dezvoltarea diabetului de tip 2 si alte afectiuni atunci cand copilul creste.

Si scaderea activitatii genei Pdxl in timpul dezvoltarii fatului a fost asociata cu posibilitatea de a suferi de diabet tip 2 mai tarziu. Genele joaca un rol importanta in dezvoltatrea si functionarea celelor beta pancreatice, care produc insulina. Insulina este necesara pentru a transporta zaharul din sange la celule organismului pentru energie.
Persoane cu dabet ori nu produc insulina ori nu sunt sensibile la aceasta.

"Ce se intampla in mediul intrauterin? Ce anume contribuie la dezvoltarea diabetului mai tarziu?", a intrebat dr. Rebecca a. Simmsons, autorul unei publicatii aparute in Jurnalul Clinic de Invertigatie.

"Ce viata intrauterina determina ca celulele beta sa nu functioneze chiar si dupa ce copilul a fost nascut intr-un mediu normal?", a adaugat Simmsons, profesor de pediatrie la Scoala Medicala de la Universitatea Pennsylvania.


Cerectatorii au descoperit ca schimbarile "epigenetice" sunt responsabile de activitatea scazuta - genele nu au fost in totaliatate lasate fara functionare", sustine Simmsons. Schimbarile epigenetice sunt schimbari de baza care au loc in structura ADN-ului si apar cand are loc divizarea celulelor si copierea ADN-ul.

Aceste schimbari se interpun cu abilitatea ADN-ului de a fi transcris, sau trimiterea mesajelor la restul organismului.

Cerectatorii au reusit sa observe activitatea genei Pdxl la noi-nascuti si la animelale adulte cu diabet, folosind medicamentul Byetta (Exendin - 4), dar avand in spate o impresionanta aparatura tehnica.
 

"Stim ca acest proces are loc la oameni, particular in caz de cancere cu gene canceroase, a exoplicat Simmsons. "Nu stim daca acest proces este responsabil, la oameni, de schimbarile pe care le observam in timp la copii care au retard mental".

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod