Canicula favorizeaza aparitia pietrelor la rinichi

Cercetatorii de la Universitatea Texas din Dallas au constatat ca temperaturile ridicate favorizeaza dezvoltarea bolilor renale.
Tom Brikowski, coordonatorul studiului sustine ca in 70% dintre cazuri, pietrele la rinichi sunt produsul variatiilor de temperatura, aceasta afectand direct formarea lor. De aceea in zilele caniculare trebuie sa bem foarte multa apa. Transpiratia din ce in ce mai intensa determina scaderea cantitatii de urina, favorizand depunerile cristalelor de calciu si formarea pietrelor la rinichi.

Cand o persoana transpira excesiv si bea apa moderat pentru a inlocui lichidele pierdute, cristalele de calciu nu sunt eliminate.
De aceea, trebuie sa consumam mult mai multe lichide pentru a forta procesul de urinare. "Doar excesul de apa pe care il bem ne ajuta sa eliminam acele cristale si sa impiedicam formarea pietrelor la rinichi", ne spune coordonatorul studiului.

Statisticile arata ca in urmatorii 50 de ani, numarul persoanelor cu pietre la rinichi va creste cu 10%, la fel si costurile investigatiilor medicale necesare in aceasta situatie.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod