Cand devine soarele daunator?

Facebook Twitter Comenteaza
Cand devine soarele daunator?

Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, numarul de cazuri de melanom malign si cancer de piele nonmelanomic a crescut in ultimele decenii. De aceea, protejarea pielii impotriva radiatiilor este esentiala.

 

O solutie eficienta pentru protejarea pielii de aparitia cancerului consta in combinarea produselor de ingrijire personala cu factor de protectie solara minim 15 cu antioxidantii naturali. Antioxidantii sunt compusi naturali care reduc efectele toxice ale radicalilor liberi, adica neutralizeaza moleculele de oxigen instabile, ajutand corpul sa nu isi distruga celulele.

Daca expunerea la soare este prelungita, cum se intampla la plaja sau in alte conditii similare, este obligatorie folosirea produselor de protectie a pielii special create pentru plaja.

"Nu putem trai fara soare, este clar, dar prea mult soare poate fi periculos - chiar mortal. Cred cu tarie ca merita sa sacrificam 30 de secunde, in fiecare dimineata, ca sa folosim un produs de ingrijire personala cu factor de protectie solara minim 15, intrucat micsoram astfel riscul aparitiei cancerului de piele. Desi niciun produs nu poate bloca 100% actiunea razelor solare, este bine sa luam cat mai multe masuri de protectie pentru sanatatea pielii noastre si, la urma urmei, pentru viata noastra", a declarat Jacquie Carter, o supravietuitoare a cancerului de piele, care este Trainer International si Director de Marketing in domeniul ingrijirii Personale in cadrul Herbalife Ltd.

 

 

Trucuri de protectie a pielii

 

  • obisnuiste-te sa folosesti pe parcursul intregului an produse de ingrijire personala cu factor de protectie minim 15;
  • foloseste mereu produse de protectie a pielii special create pentru plaja sau pentru conditii similare;
  • dupa ce transpiri sau dupa ce inoti, nu uita sa aplici din nou produsele de protectie special create pentru plaja;
  • limiteaza expunerea la soare, mai ales la pranz, in timpul verii;
  • bea multe lichide precum apa minerala, apa plata, sucuri naturale si ceaiuri;
  • poarta haine vaporoase si usoare, din fibre naturale, ochelari de soare cu protectie UV  si palarii de soare cu boruri largi.


Expunerea scurta la soare a mainilor, fetei si bratelor ajuta corpul sa produca in mod natural vitamina D.

Radiatia ultravioleta stimuleaza sinteza vitaminei D, care are un rol important in cresterea absorbtiei calciului si fosforului din alimentatie, precum si in dezvoltarea osoasa, intarirea imunitatii si regenerarea celulara. 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod