Canabisul: util in alergiile cutanate

O substanta din planta de canabis poate proteja organismul de reactiile alergice la nivelul pielii, in special dermatita alergica de contact.

Un grup de cercetatori stransi din diverse zone ale lumii (Germania, Israel, Italia, Elvetia, S.U.A) au constatat ca alergiile cutanate pot fi alinate cu ajutorul sistemului endocanabinoid. La inceputul studiului, expertii au izolat 2 canabinoizi naturali - unul din creier, numit anandamida si altul din intestine si numit 2-AG. Acesti doi canabinoizi plus receptorii si diversele enzime implicate in sinteza si degradarea lor alcatuiesc sistemul endocanabinoid.
Iar acestea au efecte similare cu componentele active din hasis si marijuana, extrase din planta de canabis. Dupa ce au administrat soarecilor folositi pentru experiment THC (tetrahidrocanabinol), o substanta derivata din planta de canabis, rezultatele au aratat o scadere a riscului de reactii alergice cutanate comparativ cu animalele netratate. Atunci cand contactul cu o anumita substanta (alergen) provoaca o alergie cutanata, vorbim despre dermatita alergica de contact. Aceasta poate afecta pielea de pe intreg corpul sau de pe unele portiuni.
De regula, aceste substante - alergeni - nu afecteaza cele mai multe persoane, insa daca pielea este sensibila si predispusa la alergii vor aparea iritatii, cu severitate variabila. Acest tip de alergie a pielii afecteaza 5% dintre barbati si 11% dintre femei.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod