Campanie "Cu copilul la psiholog"

Cum arata familia astazi? Ce s-a intamplat cu modelul traditional si ce este aceea o familie moderna? Care sunt dificultatile cu care se confrunta copiii si parintii? Iata doar cateva din intrebarile care ne-au determinat pe psihologii de la Centrul de Psihologie de Actiune si Psihoterapie sa se adreseze familiei in ansamblul ei in cadrul proiectului "Cu copilul la psiholog".
Familia moderna a suferit  schimbari importante in structura sa, in modul in care tatal si mama isi exercita rolurile. Ele nu mai sunt atat de usor de identificat, cum erau odinioara, ceea ce are drept consecinte: dezorientare sau confuzie, trairea acuta a starii de singuratate, dificultati de relationare si alte probleme cu care familia se confrunta. Printre cele mai intalnite sunt esecul scolar, certurile si neintelegerile intre diferiti membrii ai familiei, lipsa de comunicare si violenta.


Imaginea traditionala a familiei pare a fi din ce in mai departe de spectrul actual, in care frecvent are loc fenomenul de destramare, restructurare sau substituire in cadrul acestui nucleu central al functionarii unei persoane. Monoparentalitatea, familia de substitut (asistenta maternala), adoptia, toate aduc in prim plan o dinamica activa, manifestari exterioare, conflicte vizibile, dar si conflicte ascunse, ancorate de-a lungul mai multor generatii.

Cele mai frecvente consecinte ale suferintei in familie si ale situatiilor parcurse de familie se reflecta in modalitatea de manifestare, adaptare si integrare a copiilor:
- agresivitatea copilului in gradinita sau in scoala;
- esecul scolar;
- dificultati de adaptare;
- confuzie si dezorientare;
- conflictualitatea adolescentului.

Modalitatea de derulare a proiectului este o consultatie ce cuprinde 3 sedinte (contact, evaluare, concluzii) si isi propune sa ofere o perspectiva asupra situatiei din interiorul familiei, posibilitatea ca familia sa inteleaga modul in care a aparut dificultatea si cum se constituie functionarea ei in jurul acestei dificultati.


Costul consultatiei va fi de 250 lei, iar proiectul se va desfasura in perioada noiembrie 2008 - martie 2009. Te poti inscrie la cpap.copiisiparinti@gmail.com sau la 021 3174043 / 0729752145.




 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod