Campania de vaccinare a nou-nascutilor impotriva TBC

Facebook Twitter Comenteaza
Campania de vaccinare a nou-nascutilor impotriva TBC

In perioada 7-30 iulie 2010, la nivelul intregii tari se deruleaza o campanie de vaccinare BCG – pentru profilaxia tuberculozei – destinata nou-nascutilor.

 

Campania este organizata pentru recuperarea la vaccinarea BCG a tuturor copiilor nascuti in perioada februarie - iunie 2010, care nu au fost vaccinati in maternitate. Vaccinarea este gratuita si se adreseaza tuturor nou-nascutilor, din Bucuresti si din provincie, indiferent de maternitatea in care s-au nascut.

Vaccinarea se va realiza fara testare tuberculinica prealabila, insa este necesar ca parintii sa prezinte un aviz de vaccinare favorabil, intocmit de medicul de familie al copilului.

Pentru a beneficia de acest vaccin, este obligatoriu ca avizul de vaccinare de la medicul de familie sa fie insotit si de carnetul de vaccinari al copilului.

Tot in aceasta perioada poti sa iti vaccinezi gratuit copilul in cadrul Hyperclinicii MedLife Grivita din Bucuresti, care a primit avizul Ministerului Sanatatii si 300 de doze de vaccin. Programarile se pot face la 021.9646, iar pacientii vor fi vaccinati in ordinea sosirii.

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • claudia pe 24 Feb 2015, 14:07
    acest vaccin nu se mai face de zecid e ani in tarile din Europa

    S-a remarcat ca in spitalele de tuberculoza ca bolnavii sunt...vaccinati. Problema acestei boli nu o prezinta lipsa vaccinarii, ci lipsa educatiei alimentare, igienii vietii: sport, apa, somn de calitate. E mai usor de dat un vaccin de 3 lei decat de explicat si educat o familie.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod