Calciul trebuie administrat corespunzator!

Asistentii medicali de la Ambulanta isi risca locul de munca daca administreaza calciu.
Asistentii medicali de la Ambulanta nu au voie sa administreze calciu pacientilor nici pe cale orala, nici intravenos sau intramuscular, deoarece isi risca locul de munca sau chiar intocmirea unui dosar penal, a declarat directorul SMURD, Raed Arafat.

"Calciul este un medicament foarte periculos si cu toate acestea asistentii medicali il administreaza cu usurinta pacientilor care fac hipocalcemii sau atacuri de panica", a precizat Arafat.

Directorul SMURD a explicat ca administrarea unei singure doze de calciu la un bolnav cardiac poate avea consecinte fatale si a subliniat ca in niciuna din tarile europene calciul nu este considerat un tratament in astfel de situatii.

Raed Arafat a adaugat ca exista alte tipuri de tratament pentru atacurile de panica, respectiv administrarea unui sedativ usor, iar in cazul unei caderi de calciu bolnavul este pus sa respire 2-3 minute intr-o punga pentru a se reinstala echilibrul intre bioxidul de carbon si oxigen.

Problema cea mai des intalnita in cazul asistentilor, care lucreaza pe ambulanta este aceea ca de foarte multe ori acestia confunda atacurile de panica cu hipocalcemiile.
"Calciul poate fi administrat numai in situatii clare, in urma unor inestigatii  medicale amanuntite", a intarit Arafat.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • elenah pe 12 Nov 2007, 09:04
    calciu

    Eu,am avut o hipocalcemie fff serioasa(pur si simplu paralizasem!!) in timp ce avortam.Slava Domnului ca asistenta a observat,iar dupa abia a 2-a fiola de calciu intravenos am inceput sa-mi revin f.incet.Asa,ca ar fi bine sa fie intrebat si pacientul inainte de administrare daca se stie suferind de lipsa de calciu,sau lipsa de asimilare(cum e in cazul meu).Sanatate

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod