Cafeaua te mentine tanar

Cafeaua, cu sau fara cafeina, este cea mai bogata sursa de antioxidanti. La aceasta concluzie au ajuns cercetatorii de la Universitatea Scranton din Pennsylvania, care au masurat continutul de antioxidanti din peste 100 de alimente, printre care legume, fructe, condimente, uleiuri, bauturi. In ceea ce priveste continutul de antioxidanti, cafeaua este urmata de ceaiul negru, banane si curmale. Antioxidantii anihileaza radicalii liberi, cei care cauzeaza imbatranirea precoce, ateroscleroza, cancerul, cataracta etc.
RECOMANDARI. Desi cafeaua este cea mai bogata sursa de antioxidanti, cercetatorii americani ne sfatuiesc sa nu ignoram avantajele fructelor si legumelor proaspete. "Din pacate, oamenii nu consuma inca destule fructe si legume bogate in fibre alimentare, vitamine si minerale. Iar americanii isi iau o cantitate mai mare de antioxidanti din cafea decat din alte surse", sustine profesorul Joe Vinson, unul dintre autorii studiului. Acesta arata ca efectele consumului de cafea sunt benefice daca nu se depasesc doua cesti pe zi.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • vornicel ioan pe 6 Mai 2007, 15:40
    cafeaua te mentine tanar

    Am citit ca fructele arborelui de cacao, dau de zece ori mai multi antioxidanti. Am mai observat si multe alte alte inadvertente in informatiile primite prin Internet. Oare de ce nu le coreleaza cineva? Ca sa nu mai vorbesc de greselile gramaticale! Cu multumiri, Ing. Vornicel Ioan

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod