Cafeaua ne apara de cancer



Sportul si consumul de cafea protejeaza împotriva cancerelor de piele provocate de razele soarelui, potrivit unui studiu care va fi publicat în curând, transmite AFP. Materialul va aparea în revista Proceedings for the National Academy of Sciences (PNAS) si  a fost realizat de o echipa de cercetatori de la Universitatea Rutgers din New Jersey. Consumul moderat de cofeina în asociere cu exercitiul fizic permit prevenirea efectelor cancerigene determinate de expunerea la raze ultraviolete. Potrivit Institutului National pentru prevenirea Cancerului, cancerul de piele cauzat de expunerea la soare este cel mai frecvent întâlnit în Statele Unite, cu peste un milion de cazuri pe an.
Cercetatorii de la Universitatea Rutgers au demonstrat ca, la soareci, o combinatie de exercitii fizice si cofeina protejeaza de efectele distrugatoare ale ultravioletelor, distrugând celulele precanceroase. Cercetatorii au studiat o specie de soareci extrem de vulnerabila la razele soarelui . Un grup a consumat apa continând cofeina, unul a facut exercitii si un al treilea a combinat cele doua metode, în timp ce al patrulea grup nu a consumat cofeina si nici nu a facut exercitii. Toate grupele de soareci au fost expuse la ultraviolete, grupul care a consumat cofeina si a facut exercitii fizice aratând o capacitate de distrugere a celulelor canceroase mai mare decât a celorlalte grupe de soareci.

Cafeaua apara femeile de cancerul la colon
Cercetatorii de la National Cancer Center din Tokyo au studiat datele obtinute în urma unei analize desfasurate în rândul a 96.000 de femei si barbati, cu vârste cuprinse între 40 si 69 de ani, pe o perioada de 12 ani, începând cu 1990.
Rezultatele cercetatorilor, care au fost publicate în International Journal of Cancer, nu au gasit nicio legatura între consumul de ceai verde si cancerul la colon. "În Japonia, aproape toata populatia masculina consuma alcool si exista un numar mare de fumatori. Se poate sa existe beneficii ale consumului de cafea si la barbati, dar nu am reusit sa eliminam (în cadrul studiului - n.red) acesti factori", a declarat Manami Inoue, membru al echipei de cercetatori. Inoue a subliniat faptul ca mecanismul prin care cafeaua ar putea preveni cancerul la colon este necunoscut.
Conform cercetatorului, continutul cofeinei ar putea stimula functionarea colonului sau efectul ar putea fi datorat proprietatilor antioxidante ale cafelei.

"Unii oameni nu pot tolera cofeina, asa ca nu ar trebui sa se forteze sa bea cafea. Dar oamenii carora le place sa bea cafea nu au niciun motiv sa renunte la ea", a conchis Inoue.(A.M.)


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod