Adolescentele care vorbesc prea mult intre ele risca depresia



Un nou studiu releva faptul ca fetele care discuta prea mult problemele personale cu prietenele risca sa dezvolte depresii sau anxietate, arata Reuters.

Studiul, care a urmarit 813 copii si adolescenti pe parcursul a sase luni, evidentiaza faptul ca fetele care dedica mult timp discutiilor despre problemele personale cu prietenii sunt predispuse sa dezvolte depresii sau anxietate, spre deosebire de cele care nu vorbesc foarte mult despre necazurile lor.

Fetelor le place sa „toace” problemele personale

Cercetatorii cred ca aceasta meditatie la propriile probleme le face pe unele fete sa insiste pe probleme trecatoare, cum ar fi necazurile cu baietii sau glumele proaste care apar in timpul petrecerilor.

Reflectarea duce la sentimente persistente de tristete, la deznadejde sau ingrijorare.

Potrivit doctorului Amanda J. Rose, profesor asociat la Universitatea din Missouri (Columbia), fetele care isi petrec timpul tocand problemele personale pot lasa putin loc activitatilor pozitive care le pot face sa se simta mai bine.

Dr. Amanda J. Rose declara pentru Reuters ca mult mai sanatos pentru oameni este sa vorbeasca moderat despre problemele lor.

Un lucru pozitiv pe care l-au descoperit Rose si colegii sai a fost acela ca fetele care obisnuiesc sa mediteze asupra problemelor tind, de asemenea, sa spuna ca se simt mai apropiate de prietenii lor.
Totusi, este mai probabil ca aceste fete sa manifeste depresie crescuta sau simptome anxioase mai mult decat altele.

Baietii nu pun la inima

In contrast, baietii care si-au discutat problemele cu prietenii au raportat mai multe prietenii pozitive si niciun risc crescut de a dezvolta dificultati emotionale.

Motivul acestor diferente de gen nu este inteles perfect deocamdata. Unul dintre motivele posibile ar fi ca fetele pun la inima experientele negative mai mult decat baietii, simtind ca responsabilitatea pentru experientele negative le revine lor, potrivit doctorului Amanda J.
Rose si colegilor ei.

Meditarea poate hrani aceasta tendinta, sustin cercetatorii. Fetele ar trebui incurajate sa vorbeasca cu prietenii despre problemele lor, dar nu intr-o masura excesiva, sustine Rose.

Ea spune ca parintii ar trebui sa isi incurajeze fetele sa se destainuiasca lor, pentru ca ei le pot ajuta sa isi puna problemele in perspectiva.

In timp ce acest studiu a implicat numai adolescenti, doctorul Amanda J. Rose a declarat ca descoperirile se pot aplica la fel de bine si la adulti.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod