Blugii cu talie joasa dau anexita

Din cauza frigului, femeile sunt mai predispuse, în această perioadă, la afecţiunile genitale. Dintre acestea, boala inflamatorie pelvină este cea mai frecventă şi poate apărea la orice vârstă. Inflamarea organelor genitale se poate asocia cu factori microbieni preexistenţi, dar şi cu factori parazitari. Cel mai cunoscut parazit este Clamydia. Boala constă într-o acumulare progresivă a factorilor inflamatori şi/sau infecţioşi.
De aceea, în stadii incipiente, boala este tolerată, iar pacientele ajung la medic în stadii acute. Boala poate duce la apariţia anexitelor, care se manifestă cu durere şi febră. În cazul în care se inflamează şi ovarele şi uterul, apare în plus şi sângerare locală. Boala inflamatorie pelvină poate da reacţii peritoneale, aceasta fiind o complicaţie foarte gravă. Dacă pacienta nu se prezintă la medic, boala se cronicizează, afecţiunea va reapărea frecvent, va avea dureri mai mari, înainte şi în timpul menstruaţiei, precum şi în timpul actului sexual.
Ar fi bine ca în perioada iernii să se evite îmbrăcămintea la modă, ca, de exemplu, blugii cu talie joasă şi tricourile sau bluzele foarte scurte. Boala inflamatorie pelvină necesită o terapie de lungă durată. Este extrem de important ca pacienta să ducă la capăt tratamentul, chiar dacă, la câteva zile, durerea dispare. Orice durere în zona pelvină, chiar dacă este suportabilă, trebuie să fie un semnal de alarmă pentru pacientă.
 

Comentarii (6)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • dorina pe 28 Ian 2006, 20:37
    articol f.f.bun...

    Scrieti va rog despre gonococi si stafilococi.Cum se trateaza la domnisoare si daca sunt consecinte? Multumesc

    0
    0

  • elzasalwa pe 25 Ian 2006, 23:59

    Cine poarta blugi cu talie joasa in anotimpul rece risca sa ramina cu sechele, imbolnaviri pentru toata viata. Pastrati-va sanatatea pentru vremea cind veti deveni mamici

    0
    0

  • alinabojan pe 25 Ian 2006, 20:33
    Doar vara

    Nu prea cred ca tinerii din ziua de astazi asculta de vocea ratiunii in balanta cu a fi la moda.Tocmai de aceea mamele acestor copii (fete) , responsabile in principal de sanatatea copiilor lor nu numai in timpul cand ii are in ingrijire cat si ...mai tarziu, sunt astazi in cautarea solutiei miraculoase de a se face ascultate si intelese.

    0
    0

  • michaiela57 pe 25 Ian 2006, 19:44
    asa e

    noi parintii ne facem griji pentru copii,care sant sclvii modei, dar nu putem face nimic,doar sa asteptam sa treaca moda lor.

    0
    0

  • raluca pe 25 Ian 2006, 16:35
    blugii cu talie joasa sunt o moda care ne face numai probleme

    blugii astia ar trebui scosi de pe piata iarna

    0
    0

  • elena madalina pe 25 Ian 2006, 14:38
    parere

    cei mai indicati sunt blugii clasici deci renuntati la moda in favoara sanatatii

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod