Bananele protejeaza inima in sezonul rece

La temperaturi scăzute, alegerea dietei trebuie să ne preocupe, pentru menajarea inimii şi întărirea sistemului imunitar. În zilele reci se accentuează starea de nelinişte şi respiraţia este greoaie, iar cardiacii trebuie să fie foarte prudenţi.
Complicaţiile în astfel de situaţii pot fi ţinute la distanţă dacă apelăm la câteva remedii la îndemâna oricui: ceaiurile făcute dintr-un amestec de plante (tei - 10 g, talpa gâştii - 5 g, fructe de pădure - 10 g) sub formă de infuzie, într-un litru de apă.
Pentru întreţinerea bunei funcţionări a inimii şi a aparatului circulator vom pregăti o altă infuzie, din care nu trebuie să lipsească rădăcina de pătrunjel de câmp 10 g, 10 g păstăi de fasole, 10 g talpa gâştii, 10 g păducel; din acest amestec se pune o lingură rasă la o cană de apă. În cazul tulburărilor de ritm se foloseşte infuzia de unguraş. Aceasta reglează ritmul cardiac; se bea câte o cană de infuzie - o linguriţă la 200 ml apă - după mesele principale.
Din dieta noastră nu trebuie să lipsească bananele! Dacă vom consuma o banană pe zi, aportul său de potasiu (400 mg) reduce riscul unui atac cardiac cu 40 la sută. şi salata verde este un paznic al inimii şi al sistemului imunitar. Foile de salată conţin luteină, o substanţă protectoare pentru inimă şi sistemul imunitar. Consumatorii de mere au mai puţine probleme cu inima (30 la sută - un procent încurajator în acest sens).
Salata de fructe, având ca ingrediente merele, stafidele şi citricele, în funcţie de toleranţa fiecărui organism, ne ocroteşte de violenţa bolilor de sezon. şi, nu în ultimul rând, carnea de peşte, ce conţine proteine... sănătoase.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • dorina pe 28 Ian 2006, 20:33
    interesant

    Mai asteptam alte articole referitor la fructe si legume.

    0
    0

  • bmw1968 pe 25 Ian 2006, 14:48
    banane

    poate c

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod