Batonul de ciocolata neagra care scade colesterolul

Cercetatorii au descoperit ca batoanele de ciocolata neagra au un rol semnificativ in scaderea nivelului de colesterol "rau". Singura conditie este sa aiba in compozitie mai mult de 60-75% cacao.
Ciocolata ca s-a dovedit a avea efecte benefice asupra sanatatii este CocoaVia de la Mars, iar expertii atribuie aceste proprietati sterolilor de plante care intra in compozitia ciocolatei. Un studiu efectuat de cercetatorii de la Universitatea Illinois si publicat in Jurnalul de Nutritie arata ca batoanele de ciocolata neagra CocoaVia scad cu 2% nivelul colesterolului total si cu pana la 5,3% colesterolul "rau".

Cei 49 de participanti la studiu avea colesterolul usor ridicat si tensiunea arteriale in limite normale cand au inceput experimentul, care cuprindea atat ciocolata cu steroli inclusi in compozitie, cat si batoane fara steroli.
Timp de 4 saptamani, subiectii au consumat cate 2 batoane de ciocolata (un baton are 100 de calorii) din prima categorie si au continuat apoi cu a doua categorie de ciocolata fara steroli pentru inca o luna.

"Doua batoane de ciocolata CocoaVia pe zi ajuta nu numai la scaderea colesterolului, ci are aceleasi efecte benefice si asupra presiunii arteriale sistolice", sustine dr. John Erdman, profesor in stiinta alimentatiei la Universitatea Illinois.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod