Dieta alimentara a femeilor influenteaza sexul bebelusilor?

Dieta alimentara a femeilor in perioada conceperii copilului poate influenta genul bebelusului, informeaza BBC News Online.
Studiile efectuate arata ca o dieta bogata in calorii in perioada conceperii, plus micul dejun regulat, maresc sansele ca bebelusul sa fie baiat. Cercetatorii sunt de parere ca numarul mic de baieti nascuti in ultimii ani, in tarile dezvoltate, se datoreaza numarului tot mai mare de femei care urmeaza diete sarace in calorii.

Studiul, efectuat de Universitatile Exeter si Oxford, s-a concentrat pe 740 de femei insarcinate pentru prima data, carora li s-au cerut detalii despre dieta alimentara urmata inainte si pana la inceputul sarcinii.
S-a descoperit ca 56% dintre femeile cu o dieta bogata in calorii au nascut baieti, comparativ cu 45% dintre femeile cu o dieta saraca in calorii.

Mamicile care au nascut baieti au consumat si cantitati mari de nutrienti precum potasiu, calciu si vitamine C, E si B12 si nu au sarit peste masa de dimineata, constand in cereale de cele mai multe ori.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • crina pe 25 Apr 2008, 08:53
    O mare prostie

    E cea mai mare prostie pe care am citit -o vreodata. Tin sa va spun ca am o viata foarte echilibrata, pe perioada sarcinii am respectat exact ceea ce ati relatat mai sus si am fetita. Sexul il da sotul, dar cred ca Dumnezeu hotaraste primul ce se va naste: fata sau baiat. Restul... simple supozitii. Sa nu ne imbatam cu apa chioara!

    0
    0

  • Manda Madalina pe 23 Apr 2008, 19:56
    Foarte interesant

    Super - subiectul intereseaza mamicile - care vor sa aiba baietei sau fetite - in functie de caz...

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod