Atentie! - Agresivitatea virusurilor de sezon



Creste pericolul virozelor respiratorii In conditiile cresterii temperaturii exterioare, specialistii aduc doua vesti: una buna si una rea. Pericolul epidemiei de gripa scade, dar ne pandeste cel al altor boli contagioase, favorizate de acest fenomen meteo. Profesorul doctor Adrian Streinu Cercel avertizeaza ca virusul gripal "nu se simte in largul lui cand afara este cald, asa cum se inregistreaza zilele acestea in tara noastra. Daca temperatura aerului se mentine la valori ridicate, este posibil sa scapam de epidemia de gripa".
Totusi, tocmai acest fenomen meteo faciliteaza circulatia altor virusuri specifice toamnei tarzii. "Din pacate, aceste virusuri sunt mai agresive decat in mod obisnuit, deoarece au un pasaj mare de la om la om. Ca atare este de asteptat sa avem alte infectii respiratorii cu alte virusuri, nu cu virusuri gripale. In momentul de fata peste 200 de virusuri respiratorii sunt in circulatie pe teritoriul nostru". SIMPTOME. Prof. dr. Streinu Cercel semnaleaza ca aceste virusuri care provoaca infectii respiratorii si ale tubului digestiv sunt insotite de stari pseudogripale, dar cu grad mare de agresivitate: dureri musculare, dureri intense de cap, dureri ale globului ocular, dar si modificarea transaminazelor, febra mare, stare generala alterata.
"Pentru calmarea simptomelor, se pot administra paracetamol si antiinflamatoare. Daca simptomele persista mai mult de o saptamana, este necesara consultarea medicului infectionist, intrucat este posibila asocierea unei infectii bacteriene. Deocamdata, prezenta la camerele de garda ale spitalelor de boli infectioase se mentine in limite normale. In schimb, statiile de salvare si medicii de familie sunt din ce in ce mai solicitati. Medicul de familie Doina Mihaila de la Centrul de Tratament Dorobanti spune ca
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod