Aparitia ridurilor, intarziata prin injectiile cu toxina botulinica

Numarul romanilor care apeleaza la chirurgia estetica cu scopul de a-si imbunatati aspectul fizic a crescut in ultimul timp. Rezultatele acestor tehnici medicale sunt uimitoare. Interventiile facute de chirurgul plastician la nivelul fetei pentru corectarea anumitor deficiente existente sau a unui aspect fizic degradat pot fi chirurgicale sau nechirurgicale.

Liftingul, dupa 40 de ani

Dr. Radu Voicu, medic primar chirugie plastica - Spitalul CF nr. 2, ne-a declarat ca interventiile chirurgicale ale fetei pot fi aplicate la nivelul nasului, fetei, pleoapelor, barbiei, obrajilor. "Interventiile chirurgicale ale nasului sunt accesate mai frecvent de persoanele cu varste cuprinse intre 20 si 35 de ani, iar cele de la nivelul urechilor - de persoanele mai tinere si chiar de copii.
Modificarile chirurgicale efectuate la pleoape sau obraji sunt apelate cel mai mult de persoanele trecute de 40 de ani. Modificarile intalnite la nivelul pielii sunt cauzate de stres, factori de mediu, frig, soare, alimentatie si factori genetici. Liftingul facial se practica dupa varsta de 40-45 de ani din cauza scaderii elasticitatii pielii", a declarat dr. Radu Voicu.

Marirea si conturarea buzelor

Interventiile nechirurgicale de la nivelul fetei au ca scop fie stergerea ridurilor, fie marirea si/sau conturarea buzelor. "Ridurile sunt de doua tipuri: statice si dinamice. Cele dinamice sunt urmare a contractiilor muschilor mimicii si sunt prezente in etajul superior al fetei. Cele statice sunt produse ca urmare a degradarii colagenului din piele si sunt situate in etajul inferior si mediu al fetei.
Ridurile statice se corecteaza prin injectarea unei substante, umpland ridul si aducandu-l in planul tesutului din zona. Ridurile statice superficiale, abia sesizabile, se elimina prin peeling chimic (stratul superficial al pielii este exfoliat si ridurile dispar). Pentru corectarea ridurilor dinamice se folosesc injectarile cu toxina botulinica (cantitatea injectata este departe de a fi toxica). Dupa trei-patru astfel de injectii facute o data la sase luni, ridurile dispar. Ele reapar totusi din cauza reflexului de a misca anumite zone ale fetei", a explicat dr. Radu Voicu. Marirea si conturarea buzelor se realizeaza prin injectarea unei substante rezorbabile de umplere. Dupa interventie, marirea buzelor dureaza intre patru si sase luni.
In schimb, conturarea lor ramane definitiva. "Pentru aplicarea metodei se face o anestezie cu o crema speciala, iar durata interventiei este de 15 minute. Pacienta pleaca apoi acasa fara a fi nevoie de supraveghere medicala", a mai spus dr. Radu Voicu.

Injectarea in scopuri cosmetice

Este un remediu eficient prin care se incearca injectarea inainte de aparitia ridurilor, adica in jurul varstei de 35 de ani. "In cazul ridurilor incipiente, se opreste dezvoltarea lor, dar si aparitia modificarilor de la nivelul pielii. Contraindicatia este sarcina. Injectarea nu este dureroasa si consta in mai multe administrari la nivelul fetei si in jurul ochilor. Ea dureaza circa 30 de minute, dupa care persoana respectiva isi poate relua activitatea fara probleme.
Efectul este imediat", a afirmat dr. Radu Voicu. Peelingul chimic dureaza aproximativ 30 de minute, dupa care pacienta pleaca acasa si primeste toate indicatiile necesare intretinerii pielii. "Cei care apeleaza la aceasta metoda nu trebuie sa se sperie: dupa peeling, fata capata o culoare bruna timp de 2-3 zile. Dupa aceea apare exfolierea si tenul revine la normal, insa fara riduri", a mai explicat medicul primar. Dr. Radu Voicu a pus la dispozitia celor interesati mai multe site-uri: www.bendis.ro; www drvoicu.ro; www.male-estet.ro; www.breastexpert.ro.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod